USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зробимо Луцьк інклюзивним: новий проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду

25 Липня 2021 07:58
З червня 2021 року розпочалася реалізація проекту «Орф-підхід для людей з інвалідністю. Теорія і практика», який реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду та за участі громадської організації «Інклюзивні студії».

Цей проект став логічним продовженням проекту «Створення інклюзивного Хабу», який успішно втілює принцип інклюзивності в життя громади міста Луцька, повідомляє пресслужба Фонду.

Читати ще: Унікальне місце сили й добра: у Луцьку відкрили перший інклюзивний хаб

Проект спрямований на підвищення компетентності працівників освіти та культури у сфері інклюзії через Орф-підхід та надасть інструменти для реалізації його в освітнє та культурне середовище.
Ще одним завданням проекту є привернення уваги до потреб людей з інвалідністю та можливості їх включення у суспільство.

Під час реалізації проекту буде створено дистанційний навчальний курс для підвищення кваліфікації педагогів та проведено серію тренінгів для закріплення теоретичних знань.
Орф-підхід як методика навчання музики використовується за кордоном уже тривалий час та довела свою ефективність. Про це свідчить розлога мережа Орф-асоціацій в країнах Європи, Америки, Азії. Орф-музикотерапію успішно застосовують у роботі зі звичайними дітьми, дітьми з особливими освітніми потребами, а також у роботі з людьми похилого віку та підлітками.

Орф-заняття базуються на використанні простих народних мелодій, які співзвучні кожній дитині/людині, а особливістю занять є процес співтворення, завдяки чому кожен учасник вносить свою лепту у канву заняття.
Проте в Україні про можливості Орф-підходу в роботі з дітьми та молодими людьми з інвалідністю відомо мало. Ознайомлення педагогів України з цими методиками та впровадження Орф-підходу в інклюзивне середовище є тією можливістю, яка дозволить дітям і молодим людям з інвалідністю розкрити свій творчий потенціал, а педагогам підвищити власні професійні компетенції.
Нагадаємо, нещодавно у Луцьку стартував новий проект для осіб з інвалідністю «Інклюзивні мистецькі практики».
Довідково

Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 році як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus