USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь отримала 9,5 тис. флаконів протиправцевої сироватки

27 Липня 2021 19:08
Половина флаконів з протиправцевою сироваткою, які розподілили між областями, передбачена для Волині, оскільки в області не було достатньо цього препарату.

Міністерство охорони здоров’я направило в регіони 18 399 флаконів лікарського засобу «Імуноглобулін людини протиправцевий». Препарат призначається для хворих на інфекційні захворювання, які супроводжуються високим рівнем летальності.

Як йдеться у інформації МОЗу, 9 548 флаконів із загальної кількості спрямували в медичні заклади Волинської області. Решту препарату розподілили в заклади Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Київської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Київ. Інші регіони мають достатню кількість препарату і не потребують розподілу з цієї закупівлі.

Правцевий антитоксин закуплено за кошти Державного бюджету на 2020 рік за бюджетною програмою «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями». Загальна вартість поставки становить 31,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, торік вперше за 6 років на Волині медики виявили у пацієнта правець. 43-річного мешканця Локачинського району госпіталізували в реанімаційне відділення 10 січня, на 10 день після отримання травми – обмороження ступні, що сприяло інфікуванню рани. Хворому ампутували ступню та ввели протиправцеву сироватку. Проте через кілька днів він помер.

Довідково:

Правець — це гостре інфекційне захворювання, що передається під час контакту зі спорами бактерій Clostridiumtetani, які живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин. Інфікуватися можливо через потрапляння бруду в рану, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Від людини до людини це захворювання не передається. За відсутності медичної допомоги ймовірність смерті від правця майже стовідсоткова. Навіть із медичною допомогою ризики смерті від правця досить високі – від 10 до 70% залежно від лікування, віку постраждалої людини і її загального стану здоров’я.

Єдиний надійний спосіб захиститися від правця — вакцинація. Вакцинацію для профілактики правця, дифтерії та кашлюка відповідно до Календаря щеплень здійснюють у 2 місяці (перше щеплення), у 4 місяці (друге щеплення), у 6 місяців (третє щеплення), у 18 місяців (четверте щеплення). Ревакцинація відбувається у 6 років та 16 років. З 26 років планова ревакцинація для дорослих обов’язкова щодесять років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus