USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь потребує не менше сотні шкільних автобусів

3 Листопада 2017 17:20
Для того, щоб забезпечити довезення школярів до сільських шкіл, в області потрібно ще як мінімум сто автобусів.

Про це йшлося під час зустрічі новообраних голів ОТГ Волині з головою облдержадміністрації у рамках семінару-тренінгу «Перші кроки в ОТГ», який проводив Волинський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» 3 листопада.

Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка розповів, що на території ОТГ створили Суходільську опорну школу і до кінця року їм обіцяли надати шкільний автобус. Однак зараз у Володимир-Волинській районній раді повідомляють, що у них немає коштів, щоб взяти участь у співфінансуванні купівлі автобуса.


Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відповів, що частина автобусів надходить лише у ті райони, де проведена реорганізація малочисельних шкіл, інша частина – це автобуси, які надходять на заміну тим, що були раніше мобілізовані під час першої хвилі мобілізації.

Він також запевнив, що не зупинена програма «Шкільний автобус», адже загальна потреба в автобусах у межах області становить як мінімум 100 одиниць: частина з них відсутня, а частина потребує заміни. Тому, мовляв, він буде радий, якщо новостворені ОТГ виступлять у рамках спільного проекту з ОДА у 2018 році. Посадовець пообіцяв подивитися, яке наразі ситуація щодо шкільного автобусу для Зарічанської ОТГ.


Нагадаємо, п’ять районів області виділяють кошти на закупівлю шкільних автобусів за умови співфінансування з обласною радою 50% на 50%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus