USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волинь» заслуговує підвищення у класі, щоб до Луцька приїжджали «Шахтар» та «Динамо», – Василь Сачко

3 Вересня 2020 14:19
Сьогодні «Волинь» представила вісім нових футболістів, які допомагатимуть команді у третій спробі потрапити в УПЛ. Також вперше до преси вийшов і новий тренер «Волині», легендарна для клубу особистість Василь Сачко. Журналістам вдалося поспілкуватися з новачками Юрієм Тетеренком та Олександром Бондаренком, а також розпитати Василя Сачка про нових гравців, селекцію, умови підготовки та вболівальників.

Старий-новий футболіст Волині Юрій Тетеренко розповів, що після повернення емоції у нього тільки позитивні: «Я повернувся у рідне місто до вболівальників, до родини, до сім’ї. Ми всі чекаємо старту сезону, аби показати своєю грою, що ми заслуговуємо на вихід до УПЛ».
Після того, як футболіст покинув «Волинь», він захищав кольори литовського «Атлантаса» та білоруського «Слуцька». За його словами, цей досвід дуже йому знадобиться.

«Думаю, виступи у Литві та Білорусі трішки загартували мене, оскільки тут я виступав здебільшого на юнацькому та молодіжному рівнях. А там я загартувався, тож повернувся до Луцька, аби доводити, що «Волинь» заслуговує на УПЛ. Колектив лише формується, однак багатьох хлопців я знаю. Думаю, з новим колективом ми досягнемо успіху», – сказав футболіст.
Олександр Бондаренко у «Волинь» прийшов вперше, але розповів, що вже знайомий з містом та вболівальниками: «Луцьк – класне місто, тут вміють вболівати. Думаю, що все буде добре. Я намагатимуся допомогти команді вирішити завдання. З усіма хлопцями знайомий, ми намагаємося відчувати один одного та налагодити зв’язки на футбольному полі».
Він пообіцяв, що буде намагатися підтримувати бомбардирську планку, та поділився очікуваннями від майбутнього сезону.

«Головне – щоб мені допомагали партнери по команді, аби ми разом йшли до нашої цілі. Атмосфера в команді дуже добра, багатьох хлопців я знав. Я думаю, що разом ми зробимо все, щоб виконати завдання клубу та головного тренера.

Ми очікуємо такої ж конкуренції, як і у попередньому сезоні, адже багато команд знаходиться на одному рівні. Багато з них претендуватимуть на вихід до УПЛ. Думаю, буде жорстка боротьба, вболівальникам буде цікаво за нею спостерігати», – зазначив Олександр Бондаренко.
«У Луцьку створені всі умови, щоб команда вирішувала високі завдання. Луцьк заслуговує підвищення в класі, щоб сюди приїжджали «Шахтар» та «Динамо», – сказав на презентації новачків «Волині» Василь Сачко.

Про новачків і завдання

«Враження робочі. Я думаю більше про гру, адже в суботу ми зіграємо перший матч з «Кременем». Ви бачили, що до «Волині» повернулися четверо ексфутболістів, які з якихось причин не були потрібні. Я на них розраховую та впевнений, що вони нам допоможуть. Також ми покладаємо надії і на тих хлопців, які вперше з’явилися у «Волині». Нас цікавлять ігрові якості та людський фактор. Для мене важливо, щоб футболіст був патріотом своєї країни, щоб коли людина одягала футболку «Волині», вона захищала на полі Волинський край. Команда будується роками, але у нас для цього, на жаль, лише два тижні. Тому я сказав хлопцям, що вони щасливці, адже за два тижні ми створимо колектив та будемо вирішувати поставлені завдання. Я розумію, куди я прийшов, але думаю, що в нас вийде. Ми зіткнемося з певними труднощами, але ці труднощі нам під силу, тому ми сюди і прийшли».
Про тренувальний процес, умови та колектив

«Команда тільки будується. Далі все покаже час. Я задоволений тим, як хлопці працюють на тренуваннях. Хотілося би ще трохи якісних футболістів. Проте процес селекції триває, ми шукаємо гравців, які зможуть приєднатися до команди. Але, на жаль, немає часу, тому стартуватимемо з тим, що у нас є. Я впевнений, що ті хлопці, які вийдуть на поле, віддадуться на 100%, аби здобути позитивний результат».

Про фізичний стан

«Важко говорити про фізичний стан команди. З попереднього складу залишилося п’ять футболістів, на яких я розраховую. Я не засуджую попередній тренерський штаб. Дякую їм, адже після себе вони все ж залишили щось хороше. Проте ми все починаємо з чистої сторінки. Степінь готовності футболістів різна: хтось приїжджає не готовий, хтось – підготовлений».

Про молодь

«Мене приємно дивує наша молодь. Хлопці працюють на тренуваннях з першою командою, і ми звертаємо на них увагу. Я бачу, що серед них хтось заявить про себе. Я дуже радий цьому».
Про вболівальників

«Ми з нетерпінням чекаємо вболівальників на стадіоні. Я був футболістом, знаю, що таке вболівальники, фанати та підтримка. Команда потребує цієї підтримки. Ми налагоджуємо контакт з вболівальниками та ультрас. Зараз ми підкоригуємо все в команді та вийдемо на той рівень, щоб раз в місяць, а, можливо, й частіше, робити відкриті тренування. Футболісти мають спілкуватися з вболівальниками та розуміти, що вони ходять поміж цих людей. Я відкритий до преси та вболівальників, але зараз наше головне завдання – сформувати команду та показувати позитивний результат».
Відзначимо, що у суботу, 5 вересня, «Волинь» зіграє у першому турі проти «Кременя» з Кременчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Роман Показати IP 3 Вересня 2020 14:44
З таким підсиленням нічого не світить
Ау Показати IP 3 Вересня 2020 15:00
Успіхів. Враховуючи, що наступний чемпіонат ПЛ складатиметься з 16 команд, шанси не погані. V!
Остап Вакарчук Показати IP 3 Вересня 2020 15:24
Будемо сподіватися, що у новачків ФК "Волинь" все вийде.
Олександр Показати IP 3 Вересня 2020 18:18
Так собі посилення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus