USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волині не хочуть давати грошей на «Доступне житло»?

1 Вересня 2011 17:11
Волинську область можуть залишити без фінансування у 2011 році державної програми «Доступне житло».

Загалом на програму «Доступне житло» у 2011 році, згідно з інформацією ub.ua мають виділити 238 мільйонів гривень. З них 204 мільйона гривень отримає Київ, 10 та 6,9 мільйона гривень Донецьк і Дніпропетровськ відповідно, ще 5 мільйонів Харків.

Зовсім не планується виділення коштів на будівництво доступного житла в таких областях, як Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Миколаївська, Тернопільська, Чернігівська.

Заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства області Яким Сеник каже, що гроші дійсно на область поки що не передбачені.

«Вони мотивували тим, що область не подала. Хоча область подала матеріали. Була розмова з департаментом житлового будівництва, житлових програм і на засіданні черговому міжвідомчої комісії, яка має відбуватися у вересні це питання буде розглядатися і обіцяли, що наша область буде включена до проекту», - розповів Сеник.

Загалом на Волинську область минулого року по програмі «Доступне житло» в 2010 році було виділено 3 мільйони гривень. Місцеві будівельники зізнаються, що охочі купити квартиру за допомогою державних доплат є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2011 18:03
...Просто це ті області,де Януковича найменше підтримують, соь тому і так... Звичайно що є, молодих сімей с-ки, а жити з батьками так не хочеться,а змушені,бо не всі на Лексусах катаються, нажаль! =(
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2011 19:02
Комменти давайте виставляйте!!!
Олег Савчук Показати IP 2 Вересня 2011 01:07
Де хвалений губернатор? "Парішав" (доступний йому термін) би мільйонів 20 з тих коштів. Мав би привід для піару! І лучани хоч щось отримали б.
українець Показати IP 2 Вересня 2011 13:49
Як зрозуміти слова Сеника:"Вони мотивували тим, що область не подала. Хоча область подала матеріали". Тобто, хто бреше???? Київська влада обманює, що заявку Волині не бачила чи забула прийняти, чи можливо наша місцева влада з шаленими ритмом місячних закордонних відпусток, літнім відпочинком забула подати цю заявку?! І нічого страшного що тисячі волинян будуть позбавлені державної допомоги.
anton Показати IP 3 Вересня 2011 15:01
як нехочуть вони що припухли зовсім!!!!!!!!!!
Лучанка 2 Показати IP 4 Вересня 2011 23:59
Влада повинна бути відповідальною! Необхідно вимагати пояснення того, як могло статися так, що весь регіон позбавлений коштів на соціальну програму?????
Роман Показати IP 5 Вересня 2011 00:05
у кожного різні можливості.. і програма можливо не така вже й досконала, але це хоча б щось. Наприклад, наші знайомі придбали житло в такий спосіб: продали стару квартиру - "хрущовку", батьківську хату в селі, 30 % держдопомоги - і придбали квартиру в новобудові. Як не крути але такі програми треба..... от саме тих 80 тис. спонукало ризикнути....
Artom Показати IP 5 Вересня 2011 12:22
А як це могло статися що вся область випала з програми???????????
Анна Показати IP 6 Вересня 2011 13:11
Всі ці розмови про "доступне" житло - нонсенс і справжнє знущання. Нам, простим людям, тут усе зрозуміло. Ми, молода сім'я, бачили всі-всі будинки в Луцьку. Дійсно, квартири супер - гарні, затишні, комфортні….тільки одне но – нам їх не бачити як власних вух!!!!!!! Наша обласна влада не домовилася з банком про надання кредиту. Але навіть якби домовилася, ми порахували, що треба було б одразу викласти близько 10 тисяч доларів. На іншу суму дали б кредит під 16% . Навіть якщо розтягнути виплату на 20 років, переплата була б більше 50 тисяч гривень. Але і то ще не все. Щоб кредит дали, треба мати за півроку до того сімейний дохід не менше 5 тисяч гривень. Я розумію банк, але наша сім'я такого доходу не має. Так що ми залишились без житла, винаймаємо квартиру з дурною хазяйкою, а на "доступне" житло вже й не надіємося. Хоча, коли про це почалися розмови, ми дуже зраділи і вже мріяли, як житимемо в новій квартирі…… А зараз мало того що не домовилася про покращення умов програми, а взагалі профукала держдопомогу. А зараз не те що надії немає, а взагалі знаємо напевне нічього не світить...
Житель Показати IP 6 Вересня 2011 16:24
Цю програму краще б назвали "Недоступне житло": 70% вартості квартири сплатити відразу можуть собі лише одиниці з 1000
Житель Показати IP 6 Вересня 2011 16:38
Цю програму краще б назвали "Недоступне житло": 70% вартості квартири сплатити відразу можуть собі лише одиниці з 1000
Лучанка Показати IP 8 Вересня 2011 12:24
Це повний абсурд, ніякого доступного житла простому люду не було і не буде.Як ця молодіжка,вона ж є і зараз, яку беруть тільки ці людці, які мають блати, чиновників дітки, які працюють по білих домах, або мають по дві квартири і беруть ще третю.Ніхто нічого нам простому люду не дав і не дасть і дісйно нам жити на найманих квартирах до смерті, бо ці грошенята,що на платять бандити і бандитська держава нам вистачить тільки на хліб і сіль.А колись мій батько простий робочий і квартиру одержав, і машину купив за свої гроші, бо йому платили по 600 рублів, а зараз він нікому не потрібний понти до пенсії скороитил і доробити не може. А пенсія сміхота одна за 42 роки стажу буде.Така держва, старана дураков і поле чудес.
Senator Показати IP 9 Вересня 2011 09:39
А чи готові молоді сімї організовано вимагати від влади державної підтримки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus