USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян вакцинуватимуть проти коронавірусу в драмтеатрі та будівельних гіпермаркетах

21 Жовтня 2021 12:40
У Волинському обласному музичному драмтеатрі імені Тараса Шевченка облаштують вакцинальний пункт. Окрім того, центри вакцинації будуть у будівельних гіпермаркетах мережі «Епіцентр».

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Вона зазначила, що на Волині стан вакцинації є недостатнім, адже серед решти – наша область передостання.

«У нас до 20% щеплених людей. Це досить мало. Особливо низький показник серед осіб у віковій групі 60 плюс, але саме ці люди переносять захворювання особливо тяжко. Серед всіх летальних випадків на Волині – майже 90% людей віком після 60 років. Причина – у більшості цих людей є хронічні захворювання, що ускладнюють перебіг COVID-19», - наголосила посадовиця.

З її слів, для того, щоб надати вакцинальні послуги жителям області розгорнули 9 вакцинальних центрів: чотири у Луцьку, два у Володимирі-Волинському та по одному у Ковелі, Любомлі та Нововолинську.

«Ми розгортаємо вакцинальні центри на базі магазинів будівельної мережі «Епіцентр» у Луцьку, Володимирі-Волинському, Нововолинськ та Ковель, а також у самому серці обласного центру – Волинському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Аби наблизити послугу до населення, продовжують працювати пункти щеплення на базі поштових відділень, де вакцинальні бригади приймають людей за попереднім записом», - розповіла Тимощук.

Вона додала, що до колективів, де є понад 25 осіб, які хочуть вакцинуватися, виїжджає бригада і щеплює працівників. Для цього потрібно звернутися до медичних установ на території, де знаходиться підприємство, та визначитися, якою вакциною щеплювати робітників.

Людмила Тимощук зауважила, що наразі на території Волині є всі вакцини: Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac.

«Я звертаюсь до людей цієї вікової групи і тих, які мають хронічні захворювання. Якщо ви думаєте, що це протипоказання до вакцинації, то я скажу, що це показ, щоб не тільки йти на вакцинацію, а бігти», - переконує посадовиця.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ОДІН. Показати IP 21 Жовтня 2021 12:48
І В ТУАЛЕТІ НА АВТОСТАНЦІЇ НОМЕР ОДИН.
Олександр Показати IP 21 Жовтня 2021 12:53
А для чого тоді лікарні і поліклініки?
Точно до Олександр Показати IP 21 Жовтня 2021 13:51
Тому що це питання є виключно політичним і до справжньої медицини немає ніякого відношення.
Ні примусовій вакцин Показати IP 21 Жовтня 2021 14:28
Далі буде: де відловлять - там і вакцинують))). Ну а для найстійкіших противників примусової вакцинації - відстріл))
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2021 14:58
Розпочніть вакцинацію у молитовних будинках !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus