USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відсутність декларації з сімейним лікарем не перепона. Як волинянам отримати вакцину проти COVID-19

15 Квітня 2021 12:50
Усі охочі вакцинуватися проти коронавірусної інфекції можуть зареєструватися в порталі «Дія», звернутися на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я або до свого сімейного лікаря. Відсутність декларації з сімейним лікарем не є перепоною для вакцинації. У такому випадку звернутися варто в реєстратуру медичних закладів.

Про це йшлося 15 квітня у Волинській облдержадміністрації під час онлайн-брифінгу щодо особливостей та етапів проведення вакцинації від COVID-19.

Т. в. о. директора Волинського обласного центру громадського здоров’я Сергій Новосад розповів, що для проведення кампанії вакцинації в області розгорнуто 10 мобільних бригад і 64 стаціонарних пункти, які щодня нарощують кількість проведених щеплень.

Про розташування пунктів вакцинації кожна людина може дізнатися, зайшовши, зокрема, на сайт обласного центру громадського здоров’я.

Люди, які бажають вакцинуватися, з числа працівників медичних закладів, сфери освіти, соціальної сфери, правоохоронних органів, мешканців та працівників інтернатів для людей поважного віку не повинні ніде реєструватися, адже про можливість вакцинації вони будуть повідомлені роботодавцем.

«Усі інші можуть зареєструватися на вакцинацію шляхом використання електронного порталу «Дія», звернутися до контакт-центру МОЗ за телефоном 0800 60 20 19 або отримати інформацію у свого сімейного лікаря», – сказав Сергій Новосад.

Як нагадав, на початку березня в області була створена гугл-форма для тих, хто хоче вакцинуватися залишками вакцини AstraZeneca/Covishield. Флакон препарату містить 10 доз. Залишковими дозами можуть вакцинуватися, наприклад, лідери релігійних громад, військові, чиновники, громадські діячі.

За цей час у гугл-формі зареєструвалися понад 500 осіб, 100 із яких уже вакцинувалися.

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук наголосила: мешканці віддалених населених пунктів області, аби дізнатися про можливість вакцинації, повинні передусім звернутися до свого сімейного лікаря. Усі можуть записатися в листок очікування, і коли надійде їхня черга, вони будуть повідомлені про місце і час вакцинації.

«Відсутність декларації з сімейним лікарем не є перепоною для вакцинації. У такому випадку звертайтесь у реєстратуру медичних закладів», – вказала вона.

Як додала, до кінця місяця Україна має отримати чергові дози вакцини AstraZeneca/Covishield, які будуть розподілені між областями, а до кінця тижня – вакцину Pfizer. Останньою, до слова, щеплюватимуть персонал та мешканців будинків похилого віку, рятувальників і прикордонників.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко розповіла, що протипоказаннями для вакцинації є алергічні реакції (в такому випадку необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем), важкі ураження нервової системи (у разі вакцинації препаратом CoronaVac) та вагітність, оскільки вплив вакцин на вагітних не досліджувався.

Як раніше повідомляло ІА Волинські Новини, у Волинській області щеплення проти коронавірусу отримали 10 726 осіб.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus