USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волиняни – проти криміналу за висловлювання про гендер і ЛГБТ

10 Вересня 2020 22:04
Депутати з Волині вимагають парламент відхилити законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за публічне висловлення власного ставлення до гендерної ідеології та пропаганди ЛГБТ, адже вважають його антиконституційний.

Про це йшлося 10 вересня під час засідання 32-ї сесії Волинської обласної ради.

Як нагадали депутати, у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону №3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)», у якому пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає кримінальну відповідальність за публічне висловлення свого ставлення до гендерної ідеології та пропаганди ЛГБТ.

На думку обранців громади, цей законопроєкт нівелює такі конституційні права громадян, як право на свободу слова, думки та вільного вираження своїх поглядів та переконань, а також свободи мітингів та зборів.

Законопроєкт також засудила Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій.

«Вважаємо, що цей законопроєкт є ще одним кроком до впровадження чужої нашому суспільству гендерної ідеології в українське законодавство. За цими нововведеннями приховується реальний наступ на конституційні права громадян – право на свободу совісті та свободу висловлення поглядів. На практиці застосування нових норм у разі ухвалення законопроєкту може вилитися в кримінальне переслідування учасників акцій на захист традиційних сімейних цінностей та проти пропаганди гендерної ідеології», – вказано в зверненні облради.

Водночас зазначається, що на державному рівні потрібно розробити комплекс заходів, спрямованих на підтримку традиційних українських цінностей і розвиток інституту сім’ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 11 Вересня 2020 00:07
не знаю як депутати а я за цей законопроект я б не хтів щоб в нашому місці ходили і кричали шо вони ЛГБТ.
Анонім до Анонім Показати IP 11 Вересня 2020 12:57
Ти не зрозумів. Цей закон передбачає кримінальну відповідальність за те, якщо ти про представників нетрадиційної сексуальної орієнтації будеш вислвлюватись негативно!
Запіздали Показати IP 11 Вересня 2020 12:22
1.09.20 даний законопроект, внесений представницею Слуг зняли з розгляду.
Анонім до Запіздали Показати IP 11 Вересня 2020 13:00
А представниця слуг певно ще та г**оненатуралка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus