USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Волиняни входили до злочинної групи, яка підробляла брендову хімію. Фото

17 Серпня 2017 08:44
Кіберполіція викрила злочинну групу, яка виготовляла фальсифіковані мийні засоби відомих брендів. Серед зловмисників – мешканці Волині та Львівщини, повідомили у Національній поліції України.

Використовуючи логотипи відомих виробників побутової хімії, зловмисники реалізовували товари на території декількох регіонів України. Це завдало значних збитків правовласникам.

Працівники Карпатського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції та слідчі Головного управління поліції Львівщини спільно з працівниками управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури Львівської області викрили організоване злочинне угрупування.

Воно діяло на території декількох регіонів України. Зловмисники займалась фальсифікацією миючих засобів та пральних порошків, при цьому використовували маркування міжнародної торгової марки.

Документування їх злочинної діяльності тривало близько шести місяців. Працівники поліції провели комплекс оперативних заходів та встановили: група складалась із п’яти осіб, мешканців Львівської та Волинської областей. Усі вони на даний час встановлені.

Зазвичай для збуту виготовленої фальсифікованої продукції зловмисники використовували всесвітню мережу Інтернет. Там на різноманітних сайтах розміщувались оголошення про продаж цієї продукції. Водночас збут фальсифікованої продукції відбувався і через магазини роздрібної торгівлі.

16 серпня на території Львівської та Волинської областей правоохоронці провели вісім санкціонованих обшуків у виробничих і складських приміщеннях, а також за місцем проживання учасників групи.


Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку, комп’ютерну техніку, засоби, приладдя та устаткування для виготовлення фальсифікованої продукції. Також вилучено етикетки і маркування міжнародної торгової марки. Крім того, вилучено вже готову для продажу фальсифіковану продукцію.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії по документуванню діяльності членів злочинної групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus