USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянин продає футболки відомих спортсменів, щоб допомогти ЗСУ

11 Червня 2023 08:12
Коли потрібно підтримати захисників, жителі Камінь-Каширського району завжди щось вигадають, бо розуміють, що це їхній обов’язок.

«Ми мусимо тримати тил в тонусі, аби на фронті бійці почувалися впевненіше», – не раз можна почути від волонтерів. Тож люди згуртовуються і знову та знову роблять хороші справи. Часом навіть вражають винахідливістю та креативністю. Один із таких прикладів показав житель села Велика Глуша Богдан Пасик, пише газета Полісся.

Хлопець, навчаючись у Національному університеті водного господарства та природокористування, веде сторінку в Instagram «Підслухано ФК Волинь». Там і надихнувся ідеєю продавати футболки відомих гравців, а виручені кошти долучати до зборів на потреби ЗСУ. Тож коли виникла потреба придбати автомобіль для односельчанина, який наразі боронить Україну від російських загарбників, одразу відгукнувся та оголосив збір.

Читати ще: Несуть службу в Князівській бригаді. Історії цивільних журналісток, які стали професійними військовими

«Староста села Олександр Токарчук повідомив, що один із великоглушанців, який перебуває на передовій у складі 100-ї бригади, потребує нашої допомоги. А це, як виявилося, мій товариш та недалекий сусід, з яким свого часу любили поганяти м’яча. Тому я був радий організувати хорошу справу. У результаті до неї доєдналися небайдужі жителі нашого села та інші», – розповідає Богдан.

Місцеві жителі переказали кошти на відповідні рахунки, а фанати футболу, колекціонери донатили, купуючи футболки відомих гравців. І, як зауважує хлопець, продавати речі футболістів вдавалося за чималі суми.

«Наприклад, форму з автографом голкіпера «Динамо» Олександра Шовковського Андрій Кузовик купив за 7,5 тисячі гривень. Це, звичайно, був не найдорожчий лот, але солідний вклад у скарбничку для придбання автомобіля нашому захисникові», – зізнається футбольний журналіст.

Читати ще: «Якщо раніше мама просила не знімати шапку, то тепер просить носити бронік», – волонтерка з Камінь-Каширщини

За його словами, були випадки, коли футболки купували і за більші суми. Наприклад, найдорожче продали спортивне вбрання за 32 тисячі гривень до Латвії. Тоді гроші зарахували у підтримку ЗСУ на фонд футболіста Олександра Кучеренка. А одна дівчина з Австралії придбала за 23 тисячі гривень футболку з автографом Георгія Бущана. Ці кошти пішли на фонд футболіста Тараса Михалика.

«Речі футбольних зірок мені допомагає роздобути знайомий з Києва, який займається екіпіруванням збірної України, «Динамо» та «Шахтаря». Також часом і самі футболісти їх віддають після гри. Наприклад, от Руслан Нещерет з «Динамо», Юрій Коломоєць з ФК «Минай». Усі лоти виставляю на продаж на сторінці в Instagram «Підслухано ФК Волинь», – розповідає Богдан Пасик.

Таким чином з миру по нитці трохи більш як за місяць вдалося назбирати і на придбання автомобіля для захисника з Великої Глуші. Техніку хлопці із села уже доставили на фронт і вона служить нашим бійцям.

До речі, у Великій Глуші це вже четверте авто придбали для земляків, які відважно боронять Батьківщину. Люди щиро вірять у перемогу українських захисників, просять в Господа, щоб беріг їх на полі бою, та продовжують підтримувати ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus