USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Аби контрнаступ був успішним»: у Луцьку на потреби ЗСУ виділили 102 мільйони

26 Липня 2023 11:35
У Луцькій громаді за перше півріччя перевиконали бюджет на 102 мільйони гривень. Ці кошти скерують на потреби Збройних сил.

Відповідні зміни до проєкту бюджету Луцької громади на 2023 рік внесли 26 липня на сесії міськради.

Як розповів міський голова Ігор Поліщук, ці кошти спрямують на програму підтримки ЗСУ для закупівлі дронів, тепловізорів, старлінків та всього іншого, що необхідно зараз нашим військовим. Ідеться про Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, проведення заходів мобілізаційної підготовки на 2023 рік.

«Допомога ЗСУ є нашим обов’язком. Тому ми робимо це з перших днів повномасштабного вторгнення. Ми закуповуємо квадрокоптери, тепловізори та інше обладнання за бюджетні кошти. Наприклад, Луцьк – друге місто серед усіх міст України за кількістю придбаних дронів», – сказав Ігор Поліщук.

Він наголосив, що за бюджетні кошти можна закуповувати тільки сертифіковане обладнання для військових.

Також нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення було виділено понад 130 мільйонів гривень із бюджету та понад 20 мільйонів гривень із власних коштів працівників міської ради, комунальних закладів і підприємств. Було придбано, наприклад, понад 40 автомобілів на потреби військових.

«Тому хочу подякувати всім, хто жертвує власні кошти на допомогу ЗСУ», – сказав Ігор Поліщук.

Депутат Роман Кравчук додав, що Луцька міська рада веде збалансовану роботу. Він запропонував провести розширену нараду з військовими, аби почути їхні першочергові потреби.

«Чужих військових немає. Потрібно допомогти військовослужбовцям з різних підрозділів, аби контрнаступ був успішним», – сказав обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Qwert Показати IP 26 Липня 2023 12:07
ну а доплати і премії вся ця туса держслужбовців скерувати нікуди крім своєї кишені не хочуть?
Красави Показати IP 26 Липня 2023 12:37
Реально молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus