USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинянина судили за розпалювання національної ворожнечі

5 Грудня 2016 15:37
29-річний мешканець Нововолинська, розповсюджуючи у соціальних мережах матеріали із закликами про розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Такого висновку, дослухавшись до доводів прокурора, дійшов Нововолинський міський суд, який визнав волинянина винним у вчиненні цього злочину.

У судовому засіданні підсудний свою вину у скоєному визнав повністю та щиро розкаявся.

Згідно з вироком суду йому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на Волині взяли під варту двох пропагандистів «русского міра». Один із них - раніше засуджений 33-річний мешканець Нововолинська, другий - 20-річний електромонтер з Луцька.

Зауважимо, що санкція статті посягання на територіальну цілісність і недоторканість України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бабушка Люда Показати IP 5 Грудня 2016 16:04
Хто реально відповість за Крим , частину Донецької і Луганської обл. Є випадки коли у Верховній раді чути заклики про розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності . Чомусь цих зрадників не судять ....??? А тут якийсь мешканець Нововолинська , це для галочки ...
Лучанин. до Бабушка Люда Показати IP 5 Грудня 2016 16:55
А коли високопосадовці називають мешканців Сходу України недолюдьми , то це не заклики до міжнаціональної ворожнечі і взагалі як це назвати і ці заклики яким чином ведуть до миру в Україні? Чи коли заукликають до руського миру- це злочин, а коли закликають вбивати тих, хто живе в Україні і хоче миру з РОсією - це правильно, це голуби миру з олівковими гілками у дзьобах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus