USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Волиньобленерго» оштрафували за порушення графіків відключення електрики

17 Січня 2023 17:08
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала трьох операторів системи розподілу (обленерго) за те, що вони не виконують графіки відключень світла.

Перевірки НКРЕКП виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох операторів систем розподілу. Йдеться про «Вінницяобленерго», «Чернівціобленерго» та «Волиньобленерго», пише УНІАН з посиланням на пресслужбу регулятора.

Перевірки охоплювали діяльність компаній протягом листопада-грудня 2022 року, їх проводили на численні звернення споживачів.

«Зокрема вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема через власні вебсайти», – йдеться у повідомленні.

Регулятор призначив трьом компаніям штраф у розмірі 85 тисяч гривень та зобов’язав надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви в електропостачанні.

Крім того, на керівників згаданих обленерго накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Шурік Показати IP 17 Січня 2023 17:27
Не сказав би, що вони врахувати зауваження. Електрика як зникала без будь-яких ознак "соціальної справедливості", так і зникає. Єдине що з кінця грудня в Луцьку збільшився прошарок вулиць, яким відключати перестали. Зате всім іншим як і раніше: 4 через 4. Здається, можна було б одним 4 й іншим стільки ж, але хай краще терпіли за всіх віддуваються. Але для того, щоб щось змінилося, потрібні персональні штрафи не по 1700 гривень.
Жмурик до Шурік Показати IP 17 Січня 2023 19:21
Вся драма в тому, що ти - Шурик з дитсадка. 4Х4 ще можна вважати за щастя. Побачимо, що буде далі (ще не вечір, як в Біблії написано). Якщо русня буде бити по турбінах, як позавчора, то ще будеш цілодобово сидіти при свічці. А в дитсадках для таких є гостра потреба організувати популярні курси на предмет того, звідки і як береться електроенергія.
Побиван до Жмурик Показати IP 17 Січня 2023 21:28
У тебе і тих хто тебе підтримує. логіка відсутня від слова зовсім. Бо поєднуєш квадратне і зелене. До чого тут "якщо русня буде бити по турбінах"? Йдеться про те, що відключення відбувались вкрай цікаво: наприклад, за найменшої нагоди в Луцьку вирубались 33-й, 40-й, 55-й квартали. Часто на добу-дві. Натомість привокзальний район, ДПЗ світились як ялинки, з нічною рекламою в магазинах. Пояснення енергетиків, які зустрів в публікаціях, вкрай дивні: просто відключити-включити ці мікрорайони технічно легше, ніж стару частину міста. Чудове пояснення, тобі не здається? Якщо обсягів енергії не вистачає, її має не вистачати всім. Саме в тому і є зміст соціальної справедливості, вказаної в рішенні про покарання обленерго. Дуже зручно все списувати на війну
Шурик до Жмурик Показати IP 17 Січня 2023 22:53
Ти адекват? До чого тут цей висер? Мова про інші речі. Виходить, обленерго ні за що оштрафували? Чи для тих, кому не відключають взагалі - з інших джерел енергія генерується?
дідо Показати IP 17 Січня 2023 17:42
ну і що досягли?...тепер штраф заплатять споживачі.
До дідо до дідо Показати IP 18 Січня 2023 09:12
Ні, бо існують фіксовані тарифи
Баба Показати IP 17 Січня 2023 19:26
Легше стало ? Зарплата монтерів від штрафу зменшиться То нічо І в холод і в дощ з обмороженими руками Щоб полагодити розбиті лінії
Анонім Показати IP 17 Січня 2023 22:51
Зобов'язати заплатити штраф особисто з зарплат керівників компанії
Alex Показати IP 18 Січня 2023 07:15
Вони вчора відреагували на ці штрафи. Відключали вже на 5 годин (на годину раніше), а включали лише на 3. В нас на Волині найбільше проблем в енергетиків? Якщо виключаєте на 5 годин, то попередьте. А то знову будуть штрафи.
Правда Показати IP 18 Січня 2023 07:46
В Україні єдина енергосистема.Є ліміти,доведені до кожної обленерго.Перевищення лімітів,аварійне відключення.Спальні райони,де найбільше споживачів, легше відключити і не морочити собі крижі.Ось і вся логіка.Шукаєте справедливості,вперед,ахметов в поміч.
Бабі Показати IP 18 Січня 2023 13:08
Правду кажете бабо, але пропускаєте, що з дурною головою робітникам проблеми. Тема не проста і її мав би персонально дослідити Погуляйко. Не сам, то за допомогою грамотних консультантів. З кожним місяцем електрики в країні меншатиме, потрібні непересічні варіанти вирішення проблеми. Відключення споживачів проблему не вирішать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus