USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Волиньобленерго» – серед найбільших порушників: в Україні перевірили застосування графіків відключень світла

21 Грудня 2022 15:09
Державна інспекція енергетичного нагляду під час першого етапу позапланових перевірок операторів системи розподілу (обленерго) зафіксувала 193 порушення при застосуванні графіків відключень електроенергії, ПрАТ «Волиньобленерго» виявилося серед найбільших порушників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Урядовому порталі за підсумками засідання Антикризового енергетичного штабу щодо сталої роботи енергетичних об’єктів.

«Як поінформував міністр енергетики Герман Галущенко, на виконання завдання прем’єр-міністра спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами були проведені позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області. Голова Держенергонагляду Руслан Слободян доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про:

порушення тривалості перерв між графіками відключення;

застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;

відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;

недотримання тривалості відключення.

Читати ще: Луцькрада звернулася до «Волиньобленерго» через недотримання графіків відключення електроенергії

Зафіксовані також випадки відсутності погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.

Найбільше порушень виявили у ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго». Найменше порушень зафіксовано в АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Держенергонагляд зобов’язав обленерго усунути порушення до 31 грудня.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що перевірки ОСР мають відбуватися на постійній основі на період воєнного часу. Він також дав завдання Міністерству енергетики та Держенергонагляду щоп’ятниці надавати публічний звіт для суспільства про виявлені порушення та про заходи, вжиті для їх усунення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
лучани Показати IP 21 Грудня 2022 15:35
Обленерго комерційні підприємства для отримання прибутку, а не благодійні організації. Піднімайте тариф для населення,тоді не буде жодних зловживань. Чиновники обіцяють дешевий тариф, а виконувати має приватні підприємства.
Онаній до лучани Показати IP 21 Грудня 2022 16:34
Шановнйи директор обленерго. Вас потрібно розкуркулити і повернути державі а особисто вас відправити ремонтувати розбомблені трансформатори.
Звичайо-звичайно Показати IP 21 Грудня 2022 15:59
Яке відношення тариф має до справедливої черговості елетропостачання? До того, що за найпершої нагоди виключають 33, 40 квартали, а протилежна половина міста відключеннями не переймається. І пояснення обленерго дуже дивне - бо одну частину міста вимкнути легше. Вже не говорячи про недотримання графіку в межах 40-50 хвилин
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2022 16:13
І за порушення умов Договорів, за компенсацію збитків за виведену з ладу побутову техніку, за заподіяну моральну шкоду - оті оператори системи розподілу повинні платити грошову компенсацію населенню !
Анонім Показати IP 21 Грудня 2022 16:24
Ахахах. "Страшно, вирубай!" диспетчеру від укренерго враховувати не хочемо?
Джек Показати IP 21 Грудня 2022 16:28
Як не дивно! Я це і без інспекції міг сказати
олександр Показати IP 21 Грудня 2022 16:33
це напевно злодій з обленерго пише. хай краще розкаже як за копійки приватизували ці обленерго, які мають належати державі. Як ремонтувати то за кощти держави та людей а як прибуток то у власну кишеню. Оприлюдьте прізвища власника чи власників волиньобленергоЮчи може кінцевим власником є громадянин кацапії
2343 до олександр Показати IP 21 Грудня 2022 19:03
Ізраілю
Петро до олександр Показати IP 21 Грудня 2022 21:11
Власниками Волиньобленерго яке "купили" в жовтні 2013 року є Бойко і Григоришин (росіянин). Цього не знає тільки невіглас.
Qwerty Показати IP 21 Грудня 2022 16:34
По філіях обленерго засіли директора корупціонери які за окремі плати задовільняють дядьків з великими калитками. Наявний приклад сюжет 12каналу про Ковельську філію Волиньобленерго
Олег Показати IP 21 Грудня 2022 17:45
Ворог,то не тільки росіяни...
Наталя Показати IP 21 Грудня 2022 17:58
Цей народ цього вартий! Терплять, значить можна так поводитись. І ці дописи до директорів чи депутатів...Ви, шановні, думаєте їх читають. Сміються з того всього, бо знають, що у вічі не вистачить духу сказати. Виборці обрали керманичів, які так дозволяють поводитись олігархічно-клановій системі. Корупція цвіте і пахне, критикуючи "совок" самі вже давно його перевершили. І одна олігархічна система замінює іншу, все йде по кругу і нічого не зміниться. Євреї вже відверто в розмовах говорять, що створять такі тут умови для людей, в яких жити нормально не буде можливо.
дідо Показати IP 21 Грудня 2022 18:01
любителі пільгових тарифів завжди будуть сидіти в темноті,холоді та ніщеті...
Іван до дідо Показати IP 21 Грудня 2022 19:17
"Ніщета" в перекладі на українську - злидні.
дідо до Іван Показати IP 21 Грудня 2022 19:37
пільговики совкодрочери знають тільки ніщету...
Анонім Показати IP 21 Грудня 2022 18:13
Соціальна справедливість у відключеннях
Голос Народу Показати IP 21 Грудня 2022 22:55
Ганьба! в тернопільобленерго засіли негідники відключають світло людям як попало по 6-12 годин в денний час зате по дорогах фонарні стовби постіцно світять без відключок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus