USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура досі блокує «Волиньприродресурсу» геологічну розвідку

31 Серпня 2018 15:29
Із листопада минулого року комунальне підприємство обласної ради «Волиньприродресурс» не може почати геологорозвідувальну роботу на ділянці, виділеній їм Прилісненською сільрадою Маневицького району.

Цього разу господарський суд Волинської області не продовжив термін судової земельно-технічної експертизи, яку мало проводити Волинське відділення Львівського науково-дослідницького інституту судекспертизи. Аби обрати іншого суб’єкта – необхідно повернути матеріали до суду та поновити розгляд справи. Коли ж це відбудеться – судді сказати наразі не можуть.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
Спеціалісти КП мають попередню інформацію, що саме на цих 8-ми гектарах можна видобувати бурштин. Зауважимо – легально, з дотриманням усіх необхідних технічних та юридичних моментів. Відтак, корисна копалина не вивозитиметься контрабандою закордон, а наповнюватиме місцеві бюджети.

Однак, ось вже майже рік представники Маневицької прокуратури усіляко намагаються перешкодити початку розвідки, затягуючи справу у суді.

Чергове судове засідання стосувалося продовження терміну судової експертизи щодо приналежності цієї землі до юрисдикції сільради та облдержадміністрації. Також експерти мали б з’ясувати чи насправді на ділянці знаходяться важливі археологічні пам’ятки. Однак, експерт не вклався у встановлені йому законом термін та заявив суду клопотання про продовження терміну робіт.

Представник Прилісненської сільради та комунального підприємства вважає це черговим кроком у затягуванні справи, адже, на думку експертів, необіхдні роботи можна виконати набагато скоріше.

Так, адвокат сторони захисту надав суддям відповіді з чотирьох незалежних експертних організацій, які готові в місячний термін виконати усі необхідні роботи. Однак, судді та прокурор заявили, що столичні організації не можуть проводити відповідні дослідження не на своїй території, оскільки тут діє Волинська філія Львівського інституту.

Після наради судді ухвалили рішення, яке, нібито, і підтримало позицію комунальників, а з іншого боку, це ще на довше затягне вирішення питання про комунальний видобуток корисних копалин на Волині.

Відтак, представники «Волиньприродресурс» кажуть, що вже й не сподіваються цього року приступити хоча б до якихось робіт на території, виділеній їм Прилісненською сільрадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 31 Серпня 2018 19:36
Ничого бандюгам недамо
222 до 111 Показати IP 4 Вересня 2018 11:48
Особливо, коли бандюгі називають це "геологічною розвідкою")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus