USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вячеслав Рубльов: «В обласної ради бракує повноважень, аби не допустити абсурдних рішень»

27 Грудня 2017 14:53
Найголовнішими досягненнями за рік роботи Волинської обласної ради голова фракції «УКРОП», радник голови облради Вячеслав Рубльов вважає створення КП «Волиньприродресурс» та відновлення роботи КП «Волиньагроліс».

Про це депутат заявив під час звіту фракції «УКРОП» про рік роботи на каналі «Нова Волинь», інформує прес-служба волинського УКРОПу.

– До найбільших досягнень обласної ради я відніс би те, що ми створили КП «Волиньприродресурс», отримали спецдозволи на видобуток природних ресурсів, що могло б реально наповнювати бюджет. Зав­дяки домовленості Ігоря Палиці з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом вдалося спрямувати на оснащення перинатального центру 45 млн грн. Ми передали санаторій «Турія» військовому ліцею і таким чином змогли врятувати комплекс для громади краю, – розповів Вячеслав Рубльов.

Хоча, за словами політика, інколи для того, аби не допустити абсурдних рішень, у ради бракує повноважень. Попри те, що місцеві ради – на шляху децентралізації і мають мати більше прав та відповідальності, на більшість сфер життєдіяльності області впливають саме адміністрації.

– Це яскраво видно по ситуації навколо ДП «Волиньторф», коли облдерж­адміністрація протягом чотирьох років блокує розвиток підприємства. У нормальній державі чиновники отримали б за це суворе покарання, а в нас усе сходить з рук, – підкреслив депутат.

Він також додав, що обласній раді непросто відвойовувати через суди повернення комунального підприємства «Волиньагроліс».

– Аби повернути до життя це підприємство, юристи пройшли всі інстанції, виграли фактично касацію, але позиція облдержадміністрації і державних органів більш ніж дивна: далі судитися і відстоювати те, що ліси не мають належати громаді. Те саме і з міддю, бурштином. Створюється враження, що нашій владі краще, коли здійснюється нелегальний видобуток природних копалин. Вигідніше наповнювати власні кишені, ніж місцеві бюджети. На жаль, цієї негативної тенденції поки що не можемо переламати. Хоча б’ємося вже два роки, – наголошує укропівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus