USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньприродресурс» починає геологорозвідку запасів бурштину

8 Травня 2018 11:48
Відповідно до взятих на себе зобов’язань, комунальне підприємство «Волиньприродресурс» починає роботи з геологорозвідки запасів бурштину в Маневицькому районі. У випадку протиправних дій посадових осіб, які призведуть до зупинки робіт, завдані збитки підприємству та бюджету Волині будуть стягувати в судовому порядку.

Про це йдеться у відкритому листі заступника директора КП «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка, опублікованому на сайті Волиньради.

В листі повідомляють, що комунальне підприємство зобов'язане проводити випереджувальне геологічне довивчення, детальну геолого-економічну оцінку запасів та ресурсів бурштину в межах спецдозволів на користування надрами.

Підготовчі роботи з геологорозвідки починаються на ділянці площею 8,1561 га в с. Галузія на Маневиччині на підставі рішень Прилісненської сільської ради та відповідних угод з цим органом місцевого самоврядування.

Розвідувальні роботи проводяться для визначення промислового значення ділянок надр, з метою підготовки родовищ корисних копалин до промислового освоєння.

Ці дії підприємство зобов'язане виконувати в рамках програми робіт, які є невід'ємною частиною спецдозволів на користування надрами і затверджені Держгеонадрами України.

«Будь-які дії державних органів, їх посадових осіб, направлені на зрив чи зупинку виконання програми робіт, будуть містити в собі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України: «Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб».

Збитки, завдані комунальному підприємству «Волиньприродресурс» від протиправних дій посадових осіб, що призвели до зупинки робіт, а також недоотримання прибутку, зрив наповнення бюджету обласної ради та територіальних громад, де заплановано розпочати роботи будуть стягуватися в судовому порядку з органів та винних осіб», - йдеться у відкритому листі керівництва комунального підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus