USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волиньрада прагне наглядати за комунальними підприємствами

17 Вересня 2018 13:17
Статути волинських комунальних підприємств хочуть привести у відповідність до чинного законодавства, зокрема планують передбачити можливість облради здійснювати контроль за господарсько-фінансовою діяльністю установ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 17 вересня.

Депутат, голова тимчасової контрольної комісії облради з питань проведення перевірки діяльності комунальних закладів Вячеслав Рубльов розповів, що члени комісії будуть здійснювати виїзд задля перевірки санаторію матері й дитини «Пролісок». Він повідомив, що відповідно до статуту цього комунального підприємства при установі є можливим утворення контрольної комісії, яка здійснюватиме нагляд за роботою комунального підприємства. Таку комісію при «Проліску» рекомендували створити у складі депутатів облради: Василя Столяра, Миколи Буліги та Михайла Імберовського.

Депутат Святослав Кравчук, своєю чергою, звернув увагу, що така комісія, у випадку її створення, повинна мати ширше коло обов’язків. Тому він запропонував створити єдину комісію для нагляду за всіма комунальними підприємствами області, а не лише за санаторієм «Пролісок».

Читайте ще: Директор волинського санаторію облаштувала приватний бізнес на комунальному майні

«Ви вважаєте, що «Лісова пісня» краще працює за «Пролісок»? Не думаю. На мій погляд, якщо є комунальне підприємство, то воно має працювати як мінімум незбитково. Якщо воно є збитковим, треба вирішувати питання по-іншому, до прикладу продати його. Але не потрібно зациклюватися лише на одній установі», – зазначив Святослав Кравчук і закликав депутатів з однаковим підходом ставитися до всіх підприємств та працювати відкрито й чесно.

Він наголосив, що потрібно працювати послідовно: проаналізувати статути всіх комунальних підприємств, скликати постійну комісію обласної ради та створити контрольну комісію за участю представників із кожної фракції.

Натомість Вячеслав Рубльов зазначив, що багаторазово піднімалися питання й по інших комунальних підприємствах області.

Тож члени комісії вирішили привести у відповідність до чинного законодавства статути комунальних підприємств області з можливістю здійснювати контроль облрадою за господарсько-фінансовою діяльністю установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Де ж Показати IP 17 Вересня 2018 15:29
Була та правільність Кравчука коли вони подарували котельню Карбишева
777 Показати IP 17 Вересня 2018 23:43
Призначать козу стерегти капусту. Головне щоб киш на вибори принесли.Для цього е ревізія ,аудиторські фірми і т.д. Нехай свій бізнес привчать до порядку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus