USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада проголосила 2017 рік роком УПА

12 Квітня 2017 15:06
Проголосити 2017 рік на Волині роком Української повстанської армії та вшанувати 70-ту річницю примусової депортації українців вирішили депутати облради. Окрім того, ветеранам УПА щомісяця додатково доплачуватимуть по 200 гривень.

Про це йшлося під час 13-ї сесії облради 12 квітня.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зазначив, що проект рішення підтримали дві профільні комісії облради, і пропонується встановити щомісячні доплати до пенсії ветеранам УПА у розмірі 200 гривень, а також передбачити можливість санаторного лікування та оздоровлення. Депутати вирішили доручити департаменту соціального захисту населення ОДА внести доповнення до регіональної програми соціального захисту щодо передбачення фінансування заходів, вказаних у проекті рішення.

Серед заходів, фінансування яких вирішили передбачити цьогоріч: впорядкування та встановлення пам’ятних знаків воїнам УПА; облаштування під’їзних шляхів, доріг, встановлення розпізнавальних знаків-вказівників, що ведуть до місць бойової слави УПА; збір спогадів, свідчень очевидців, роботу в архівах з метою видання збірників документів, науково-популярних і художніх творів та книг, у яких висвітлюється діяльність і боротьба УПА; проведення відповідних тематичних виставок, експозицій, постановки вистав, у співпраці з волинськими телевізійниками - зняття документальної стрічки про діяльність та боротьбу УПА та проведення молодіжних, національно-патріотичних і культурно-мистецьких заходів на місці створення УПА - в урочищі Вовчак Турійського району, урочисте відзначення на території історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» 75-річного ювілею від створення УПА.
Також вирішили звернутися до керівництва СНУ імені Лесі Українки щодо організації та проведення на базі цього вищого навчального закладу Міжнародної науково-практичної конференції з питань діяльності та боротьби УПА, а також вшанування 70-річчя примусової депортації українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus