USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада вимагає в ОДА звіту про кошти, витрачені на дороги у 2019 році

26 Березня 2019 16:27
Волинська обласна рада звернулася до голови ОДА Олександра Савченка з проханням надати для депутатів інформацію про кількість витрачених у 2019 році коштів на утримання та розвиток автодоріг та дорожньої інфраструктури, а також щодо проведених тендерів з інформацією про переможців та об’єкти, на яких виконуються роботи.

Окрім того, в облраді вимагають перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, який відповідно до Закону про Державний бюджет мала би затвердити Волинська ОДА та погодити з Державним агенством автомобільних доріг та Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Відповідний офіційний лист надіслав на ім'я голови ОДА керуючий справами обласної ради Дмитро Дубняк, йдеться на сайті облради.
Зауважимо, 25 березня Олександр Савченко заявив на брифінгу для ЗМІ про неможливість здійснення видатків на ремонт доріг без відповідних рішень на черговій сесї обласної ради.

Між тим, на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури облрада виділила 30 млн грн, згідно з рішенням «Про обласний бюджет на 2019 рік», яке ОДА намагається оскаржити в суді.

Крім того, нагадав у листі Дмитро Дубняк, згідно із ст. 25 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2019 рік», перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об’єктів за рахунок визначеної цією статтею Кодексу субвенції затверджується відповідною обласною державною адміністрацією, Київською міською державною адміністрацією за погодженням з Державним агентством автомобільних доріг України та з подальшим погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

«В разі відмови або ненадання вищевкзаної інформації, обласна рада залишає за собою право на звернення до правоохоронних органів та Кабінету Міністрів України про вчинення незаконних дій посадовими особами Волинської облдержадміністрації», – йдеться в листі керуючого справами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus