USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ОДА не заважатиме «комунальним» лісам?

22 Вересня 2008 13:20
Заступник голови Волинської облради Борис Загрева під час брифінгу розповів про те, що досягнуто попередньої домовленості з головою Волинської облдержадміністрації щодо питання лісопідприємств комунальної власності. Про це 22 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як проінформував пан Загрева, в минулому з Волинською обласною державною адміністрацією були непорозуміння щодо переходу всіх лісів, що колись належали колгоспам, до створеного у 2006 році комунального підприємства «Волиньоблагроліс». 
У 2007 році «каменем розбрату» стали два розпорядження першого заступника голови ОДА, згідно з якими ліси Ратнівського, Любешівського та Камінь-Каширського міжгосподарських спеціалізованих лісопідприємств передавалися відповідно новоствореним державним лісогосподарським підприємствам загальною площею понад 70 тисяч гектарів.
Тоді Волинська облрада подала позов до господарського суду Волинської області, де оскаржувала ці розпорядження. Але справу представницький орган Волині програв. Проте нещодавно, за словами Бориса Загреви, Львівський апеляційний суд скасував постанову господарського суду Волинської області щодо цього питання.
Як стверджує пан Загрева, з приходом на пост губернатора Волині Миколи Романюка ситуація щодо цього проблемного питання змінилася. Як запевнив заступник голови Волиньради, незабаром і ОДА, й облрада спільно обговорять проблеми лісгоспів комунальної влади. Борис Загрева сподівається на досягнення консенсусу з цього питання.
Довідково:
Рішення про утворення Волинського спеціалізованого комунального лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс» ухвалене 23 червня 2006 року під час сесії Волинської обласної ради.
За інформацією Бориса Загреви, зараз зареєстровано дочірні підприємства «Волиньоблагролісу» у двох районах області. «На черзі» аналогічне питання стоїть ще у кількох поліських районах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus