USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиньрада закликає Київ не приватизовувати «Волиньторф»

26 Вересня 2018 13:05
У зв’язку з занепокоєнням ситуацією щодо ДП «Волиньторф» депутати облради направлять звернення Верховній Раді, Кабміну, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також Міністерству економічного розвитку та торгівлі з вимогою не розпочинати приватизацію підприємства.

Про це йшлося під час сесії Волинської обласної ради 26 вересня.

ДП «Волиньторф» перебуває в переліку державних підприємств великої та малої приватизації. Це, попри те, що підприємство не є збитковим. Так, минулого року «Волиньторф» виробило більше 130 тисяч тонн торфового палива, що складає 60% всієї торфопродукції в Україні. На підприємстві працевлаштовано 450 осіб із середньомісячною зарплатою розміром 10 тисяч гривень.

Читайте ще: «Волиньторф» хочуть приватизувати: маневичани – проти

«Приватизація ДП «Волиньторф» є недоцільною і передчасною. У разі приватизації підприємства в районі буде створено приватного монополіста, адже іншої альтернативи джерела опалення немає. Однозначно буде підвищена ціна на продукцію, що негативно відіб'ється на місцевих бюджетах. Державний бюджет не отримуватиме 75% дивідендів чистого прибутку, які сплачують державні підприємства. Також це негативно позначиться на розвитку промисловості району. Підприємства працюють у вкрай складній законодавчій площині із недостатньою кількістю земельних ділянок для видобутку торфу у розмірі 60%», – зазначено у звернені.

Як наголошують депутати, «підприємство і надалі має працювати на користь нашої держави».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus