USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Облрада проситиме виключити «Волиньторф» з об’єктів приватизації

6 Вересня 2018 14:58
Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації хоче включити ДП «Волиньторф» у список об’єктів, які підлягають приватизації.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Директор ДП «Волиньторф», депутат обласної ради Іван Киричик розповів, що є звернення на підтримку підприємства від Маневицької райради, ухвалити подібне він просить і обласну раду.

«У вересні комісія з питань приватизації підняла питання, аби «Волиньторф» і «Рівнеторф» включити до списку об’єктів приватизації на 2018 рік. Це два підприємства у цій галузі, які на сьогодні є прибуткові і працюють в плановому режимі. Оскільки приватизація неможлива через законодавство, яке забороняє такі підприємства приватизовувати, то їх виключили зі списку. Втім, комісія зняла їх з приватизації до певного часу, коли внесуть зміни до законодавства і їх можна буде віддати у приватні руки.

Але ми хочемо працювати та приносити прибуток громаді. Є загроза, що, перейшовши у приватні руки, підприємство може занепасти. Нині ж воно успішно працює», - наголосив Іван Киричик.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик заважив, що «Волиньторф» вже пробували приватизувати за часів Януковича, однак тоді люди влаштовували протести й відстояли підприємство.

Члени комісії підтримали звернення депутатів Маневицької районної ради Волинської області до Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, народних депутатів України від Волинської області щодо розгляду питання приватизації ДП «Волиньторф».

Вони рекомендують ухвалити відповідний проект під час чергового сесійного засідання.

Короткий зміст звернення: «ДП «Волиньторф» на сьогоднішній день є одним із кращих у торфовій галузі. За минулий рік підприємство виробило і реалізувало споживачам понад 130 тис. тонн торфового палива, що становить 60 відсотків випуску всієї торфопродукції в Україні. Понад 82 тис. тонн торфобрикетів (63 %) залишилося на Волині для опалення сільських домівок та закладів бюджетної, комунальної і приватно-комерційної власності. Решта дешевого волинського палива розкупили споживачі з понад двадцяти областей України. Тут трудиться 450 чоловік. Середня заробітна плата становить 10 000 грн. У Маневицькому районі торфобрикетами опалюються понад 160 закладів бюджетної і комунальної сфери, а це: школи, дитячі садки, лікарні, санаторії, центри первинної медико-санітарної допомоги та інші.

Якою буде подальша доля «Волиньторфу» - поки не відомо, але наша позиція чітка – підприємство має працювати на користь волинян і держави. Враховуючи вищевикладене, ми, депутати, звертаємося до Вас - виключити ДП «Волиньторф» із переліку підприємств, що підлягають приватизації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus