USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиньрада хоче християнську етику у школах

23 Вересня 2011 09:06
Волинська обласна рада прийняла Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо удосконалення державної політики в освітній сфері, де, зокрема, йдеться про необхідність запровадження у школі викладання християнської етики.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Серед багатьох питань, які облрада просить вирішити, звернено увагу й на необхідність запровадження обов’язкового викладання у загальноосвітніх навчальних закладах курсу основ християнської етики.

Раніше цей пункт запропонував включити до проекту звернення голова інформаційно-видавничого центру єпархії, депутат обласної ради протоієрей Віталій Собко.

На його думку, викладання цього предмету не повинно залежати від бажання керівництва навчального закладу, адже, на жаль, не всі директори шкіл (зокрема, це стосується луцьких ЗОШ) усвідомлюють, що виховання дітей і молоді на основі духовних цінностей – це та основа, яка допоможе долати негативні тенденції в українському суспільстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Антон Показати IP 23 Вересня 2011 09:18
Це треба.
Exaboto Показати IP 23 Вересня 2011 09:33
цого ніколи не буде. Хіба що як факультатив. Православіє головного мозку хоч і поширена хвороба, але і здорових людей хватає.
Л А Д О М И Р Показати IP 23 Вересня 2011 09:51
Торба!!! А якщо моя дитина мусульманин, іудей чи будист, атеист або агностик. То н а ... воно впало?
Кирило Показати IP 23 Вересня 2011 09:55
Правильніше було б назвати предмет "Теорія християнської етики",бо на практиці християнської етики нема.
Лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 10:24
Згідна,що теорія христ. етики, а якщо Ви-мусульманин, буддист, іудей чи ще хтось-то це особисто Ваше вже, ми живемо в державі, де осн. І ЄДИНОЮ релігією є православна, її сповідують на те-рії нашої держави 90% нас., то про що Ви говорите?! Треба дійтей розуму трохи вчити, а не виростали,щоб такі як оце Екзабото, чудо горохове!
Exaboto до Лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 12:14
ви в біблії щось розумне бачили? це ж маразм.
лучанка до Exaboto Показати IP 23 Вересня 2011 13:28
А Ви її читали?Для того ,щоб почути,треба слухати,а щоб зрозуміти ,то ще й думати,якщо є чим...
Exaboto до лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 15:45
звичайно читав, досить багато читав, читав ще таких авторів як Лео Таксіль. Але щоб побачити що це маразм, достатньо поверхневого аналізу і декількох перших глав буття. бог створив спочатку світло потім світило (Сонце): Буття, глава 1, п. 3 - І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло. Буття, глава 1, п. 14 - І сказав Бог: Нехай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками. Далі бог ще раз прикольнувся створивши людину двічі: Буття, глава 1, п 27 - І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. Буття, глава 2, п 7 - І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею. Це самий початок, нестиковок в біблії маса. Але ви якщо і читаєте це, то зовсім не аналізуєте. Це ж істина :)). І ви хочете щоб цей брєд якесь неосвідчене пописько нашим дітям втирало????
Л А Д О М И Р до Лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 12:52
Розуму можна і потрібно вчити не на основі будь якої релігії, а на основі норм моралі і здорового глузду. Ні того ні іншого у жодній релігії нема, тому що вона писана і переписана тисячі разів ЛЮДЬМИ (на невідомо чию користь)
Мамай до Лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 15:33
Ви користуєтесь якимись незрозумілими джерелами про кількість православних. В офіційних довідниках виходить що Україна країна протестантів. Так що не потрібно розкидатися цифрами. А по друге тим людям які називають себе священниками я б в більшості випадків не дозволив говорити на етичні теми навіть з дорослими. Хай вони спочатку свої шикарні машини передадуть на благодійність.
Metaller Показати IP 23 Вересня 2011 11:30
попи лоббі добре проштовхують. Правильно - клієнта треба вирощувати змалку :(
лучанка до Metaller Показати IP 23 Вересня 2011 13:34
Вирощувати треба не клієнта ,а людину.А в нас про Бога згадують,коли біда.Мало хто підніме свою дитину зранку в неділю до церкви,і мало питають де була в суботу до темної ночі...
Lara Показати IP 23 Вересня 2011 13:28
Згідна, що потрібен такий предмет, лиш би його викладали не священики. Бо тоді уроки стануть проповідями, в яких йтиметься про те, до якої церкви і чому потрібно йти. Так, християнство сповідують 90% українців, але ж і в християнстві багато відгалужень.
filadelfos Показати IP 23 Вересня 2011 14:23
Может лучше основы религиозных культур и светской этики, только кто преподавать будет????мне кажется, надо готовить кадры..главное, чтоб курс имел не вероучительный, а культурологический характер...А то, что в Украине много православных, - ничего не значит.. надо в равной степень уважать всех людей - как адептов НЕдеструктивных религиозных конфесий))
))) Показати IP 23 Вересня 2011 14:44
как же они осточертели, прости Господи!
Протоієрей Віталій Собко Показати IP 23 Вересня 2011 22:45
Шановні коментатори, дякую вам за увагу до цієї новини. Дещо поясню. 1. Програма предмету "Основи християнської етики" зетверджена Міністерством освіти, але його проведення належить до так званої варіативної частини. Тобто, все залежить від бажання директора й активності батьків. 2. В жодному разі не йдеться про те, що в основах християнської етики для шкіл викладається віровчення якоїсь конкретної конфесії. Тут подаються лише загальні, спільні для усіх християнських конфесій цінності. 3. Не йдеться і про те, щоб основам християнської етики навчали священнослужителі. Тим більше, якщо вони не мають педагогічної освіти й не здатні викладати цей предмет толерантно й незаангажовано щодо своєї конфесії. 4. Пропонуючи запровадите обов’язкове викладання цього предмету, я виходив із пасивності батьків, які в переважній більшості не проти цього, але не достатньо активні, щоб іти до директора з відповідною заявою й просити про викладання християнської етики. Краще, на мою думку, піти зворотнім шляхом: хай батьки, які проти цього (представники нехристиянських релігій, атеїсти) звертаються до директора з заявою, аби їхніх дітей було звільнено від цього предмету, що має бути задоволено безумовно. Таким чином переважна більшість наших християнських дітей не будуть заручниками тієї невеликої кількості дітей, а точніше їхніх батьків, які не бажають вивчати основи християнської етики. 5. Вивчення предмету не змушує дитину практикувати релігію у своєму житті, а спонукує лише ознайомитися з Християнством – важливою складовою нашого народу.
Exaboto до Протоієрей Віталій Собко Показати IP 24 Вересня 2011 00:07
1. І слава богу :). Повірте, ми будемо дуже активними. 2. Такі як братовбивство і статеві тосунки з власними дітьми? Ні дякую, нам такі цінності не потрібні. 3. А хто буде це мракобісся викладати? Розумію, можуть бути викладачі релігієзнавства, що розповідають про історію виникнення різних релігій, їх суть і поширення. Ніякий піп не буде толерантним до думки яка суперечить заангажованій християнській думці. 4. Немає нічого дивного що ви апелюєте до бездіяльного стада. Ви вправно робите свою справу, але зрозумійте, з розвитком науки свідомих людей стає дедалі більше і ваше мракобісся приречене. Звичайно, безумовно мою дитину буде звільнено від того, щоб якийсь педофіл вчив її як "треба" жити. Таким чином сподіваюсь, переважна (ненадовго) більшість дітей не довго буде заручниками ваших хрестанутих ідей. 5. Давайте може тоді краще ознайомим дітей з такою важливою складовою нашого життя як вживання наркотиків та алкоголю? Це безперечно принесе кращий результат чи не так?
Кирило до Протоієрей Віталій Собко Показати IP 26 Вересня 2011 09:53
в 4 пункті ви вже розділили дітей на наших і не наших.Як це по християнськи! І чому діти повинні знайомитись тільки з християнством?Потрібно давати інформацію про всі релігії і знайомити зі всіма Священими Писаннями.А дитина хай потім сама обирає свій духовний шлях. Достатньо нам вже в історії одного "хрестителя",який знищив половину свого народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus