USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.93

Волиньрада спробує попротестувати проти двомовності

10 Квітня 2012 17:37
Члени постійної депутатської комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності і законності переконані, що слід закликати центральні органи влади й колег з усіх обласних рад України визнати недопустимим введення в Україні другої державної мови.

Під час засідання комісії 10 квітня вони рекомендували депутатам облради під час чергової сесії розглянути відповідний проект звернення.

Як зауважив автор звернення, «свободівець» Олександр Пирожик, обранцям волинської громади слід звернутися до своїх колег в інших областях, а також до центральної влади, оскільки перед парламентськими виборами можливі спекуляції навколо питання щодо введення в Україні другої державної мови.

З депутатом погодився голова комісії Володимир Навроцький, водночас порадив вказати у тексті звернення про засилля російськомовних фільмів і передач у телерадіопросторі України. «В нас практично зникли програми українською мовою… або обов’язково мусить бути російськомовний ведучий» - зауважив він.

Член комісії Анатолій Вітів повідомив колегам, що Рівненська обласна рада уже ухвалила схоже звернення щодо недопустимості запровадження двомовності в Україні.

Слід зауважити, що першою на Волині протест проти «державної двомовності» висловила Луцька міськрада. Услід за нею схоже звернення ухвалила й Ковельська райрада.

У тексті звернення, яке виносить на рогляд облради, зокрема йдеться: «Заяви щодо можливого введення в Україні другої державної мови – російської, до яких вдаються в тому числі найвищі посадові особи Української держави, включно з Президентом, викликають несприйняття та обурення волинської громади…Насправді проблеми другої державної мови в Україні не існує. Вона штучно створюється деструктивними антиукраїнськими силами, що збурює соціальну напругу в суспільстві, не сприяє політичній стабільності, порозумінню та суспільній злагоді…Очевидно, що всі ці заяви робляться антиукраїнськими силами на догоду Кремлю…Піднімаючи мовну тему, українцям кидають кістку, яка має розділити нашу націю і стати відволікаючою технологією».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ждлорп Показати IP 10 Квітня 2012 18:42
"Хочеш двомовності? - Вивчи українську!" - респеркт авторові слогана. =)
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2012 19:25
Друга державна вб'є українську мову, яку і так вже не часто почуєш
базар Показати IP 10 Квітня 2012 20:15
Коли вже наші бовдури-депутати будуть займатися проблемами волинян. Чи вони такі тупі, чи придурки? Невже не має інших проблем, що турбують людей? Самі жирують у достатку і видумують чим безглуздим зайняти народ.
Маклай Показати IP 10 Квітня 2012 20:49
Блін Гузь немає просто чим зайнятися він мене вже патташнює чесно пацани а мова буде одна українська і все і без них а просто піар перед виборами Гузю не завадить ось він і піариться гусь))))
Здрасте до Маклай Показати IP 11 Квітня 2012 08:57
А де ти в тексті про Гузя побачив? Лікуйся від Гузьофобії чоловіче.
Маклай до Здрасте Показати IP 11 Квітня 2012 11:00
Ти просто глубже копай а не тільки в одне шо на писано віриш...
Seva100 Показати IP 10 Квітня 2012 23:27
Странно... Евреи не имели гос-ва 2000 лети язык и культуру сохранили. А тут? Шо у нас тут, то же шо у них тама. Слушайте, я имею сказать - а может, ну ее на фик этот укряз и укркульт если их может один человечек (Табачник) то есть уничтожеть. И как вы думаете, даже на совсем. Это же очень даже кошмар. И чего этот язык и эта культура стоит когда их так легко можно изничтожить?
Дідух Показати IP 11 Квітня 2012 10:36
А чого не чути позицію фракції "Батьківщина" у Волиньраді??? Чи воно не цікаве Грицюку, бо немає економічного інтересу???
мойша Показати IP 11 Квітня 2012 11:54
Бо "Батьківщина" у Волиньраді --- це і є Грицюк , один , зовсім один . Тому і не чути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus