USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Волиньраду розпустять через «мовне» питання?

2 Листопада 2012 12:42
Депутати Волинської обласної ради з опозиційних партій ініціюватимуть розпуск виборного органу, якщо обранці громади не затвердять звернення до волинян щодо «мовного» закону, автором якого є член фракції ВО «Свобода» Євген Мельник.

Про це йшлося 2 листопада під час засідання погоджувальної ради виборного органу.

Голова Волиньради Володимир Войтович нагадав, що депутатам вдалося досягнути компромісу щодо тексту звернення, і його погодили всі фракції, окрім «регіоналів». Тому вони запропонували власний проект рішення, який, ймовірно, винесуть на розгляд під час сесії.

Натомість «свободівець» Євген Мельник заявив, що наполягає на прийнятті «компромісного» варіанту. Мовляв, автори проекту й так пішли на поступки і очікують такого ж кроку від колег.

«Якщо не вдасться досягнути компромісу з Партією регіонів, ми наполягатимемо на розпускові Волинської обласної ради», - зауважив депутат.

При цьому він нагадав, що, за попередньою інформацією ЦВК, ВО «Свобода» та ОО «Батьківщина» зібрали майже 60% голосів виборців на виборах до парламенту.

Також він пообіцяв запросити на сесію «небайдужих» волинян. «Щоб вони були присутні і бачили, що витворяє Партія регіонів на місцях. І ми підведемо підсумок того, що витворяє Партія регіонів в Україні», - додав обранець громади.

Таку ж пропозицію висловили представники фракцій ВО «Батьківщина» та «Нашої України» Володимир Коротун і Сергій Слабенко.

А останній мовив, що у випадку не підтримки «компромісного» варіанту, розглядатиметься проект «регіоналів», який до цих пір ніде не опублікований. «І якщо його внесуть «з голосу», то рада не працюватиме, а, можливо, ця каденція припинить роботу», - додав він.

Зрештою, погоджувальна рада не прийняла жодного рішення, а останнє слово щодо «мовного питання» депутати скажуть під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Чеширский Кот Показати IP 2 Листопада 2012 13:52
Больше проблем нет. Популисты, а не политики.
Дикая собака Динго до Чеширский Кот Показати IP 2 Листопада 2012 14:30
Все там правильно робиться котику, це все одно що заставити тебе гавкати. А навіщо, коли тобі зручніше маравчати? Так і нам українцям, краще на українській розмовляти
Чеширский Кот до Дикая собака Динго Показати IP 2 Листопада 2012 15:13
Хтось заважає? Мовне питання активно використовують різні політичні сили, коли треба відволікати населення від більш нагальних речей. Його підняли регіонали перед виборами, сподіваючись на підтримку сходу та півдня. Результату не відчулось. Тепер його буду педалювати свободівці, бо в них нема чіткої програми економічного та соціального розвитку. А за цими мовними дискусіями можна довго просидіти на шиї у виборців, роблячи вигляд, що вони захищають наші інтереси.
Коту до Чеширский Кот Показати IP 2 Листопада 2012 17:37
А хтось вам заважаж говорити російською, що ви проти ідей "Свободи". Знаєте, коли у вас буде що їсти, а не буде, по-вашому, язика, то не проковтнете - вдавитесь.
Замість Кота до Коту Показати IP 2 Листопада 2012 22:54
А Кіт гарніше пише на мові, ніж ти.
Чеширский Кот до Дикая собака Динго Показати IP 2 Листопада 2012 16:06
Кстати, на украинском не "Дикая собака Динго", а "Дикий собака Динго". И не совсем корректно сравнивать русский с мяуканьем, а украинский с гавканьем.
Матроскін до Дикая собака Динго Показати IP 5 Листопада 2012 09:04
А ще краще українською
AntiUkr Показати IP 2 Листопада 2012 14:37
Жалко, что свидомые набрали так мало голосов. Чем хуже-тем лучше. Быстрее развалили бы гос-во укрАйону.
зaгрeб до AntiUkr Показати IP 3 Листопада 2012 07:14
Кремлядский планктон в своем репертуаре.
олег. Показати IP 2 Листопада 2012 16:55
Еще раз убеждаюсь : национализм- прибежище негодяев.Какая экономика, какие рабочие места, какие дороги?Вот если все начнут розмовлять по украински , только тогда наступит всеобщее благоденствие.И самое поразительное в том. что в эту галиматью верят почти треть волынян. Наверное мы заслуживаем того,чтобы вечно быть в ж..е.
Чеширский Кот до олег. Показати IP 2 Листопада 2012 17:25
Цвет флага и идеология не имеет значения для "негодяев", и национализм здесь абсолютно не при чем. Завтра, послезавтра эти господа могут очутиться под другими знаменами и будут пользоваться другой риторикой, но они не станут от этого лучше.
Олегу до олег. Показати IP 2 Листопада 2012 17:39
А такі. як ти, з неї не вилазять. Вам там місце, юо вам там комфортно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus