USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Павуки і дідухи: волинська майстриня створила майже 30 унікальних оберегів з соломи

20 Січня 2022 08:00
У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку виробів із соломи «Осяяне сонцем» майстрині з Волині Алли Дейнеги. Усього в експозиції представлено майже 30 робіт.

Про це розповіла Суспільному авторка експозиції.

«Є роботи, виконані в традиційній техніці: павуки, дідухи. Є миска, вулики, кошики – вироби, де солома прошивається стрічкою з лози. Раніше таким був традиційний посуд, досить міцний. Також є намисто різне, маска, зірка», – зазначила Алла Дейнега.

Частину робіт, котрі нині експонуються на виставці в Києві чи знаходяться в приватних колекціях, майстриня представила в музеї на світлинах.
«Ця виставка прив’язана до Різдва, але раніше не вдалося її організувати, оскільки в музеї відбувалася показова виставка робіт волинських майстрів. Серед представлених робіт є більші, є менші. Усі вироби виконані в різних техніках соломоплетіння», – каже майстриня.
За день-два до закриття виставки у музеї планують організувати для всіх охочих майстер-клас із соломоплетіння.

Виставка робіт майстрині у Волинському краєзнавчому музеї триватиме впродовж місяця.

Алла Дейнега навчалася у заслуженої майстрині народної творчості Марії Кравчук. Більше 15 років займається улюбленою справою, бере участь у виставках, фестивалях, пленерах, майстер-класах, що в Україні та за кордоном. Має звання «Майстра народної творчості», входить до Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus