USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська облрада посилила контроль за комунальними підприємствами

22 Квітня 2021 23:10
Піклувальні ради, заступники-економісти і погодження усіх заступників. Такі заходи мають на меті посилення контролю за діяльністю підприємств, установ, організацій обласної комунальної власності.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час сесії 21 квітня.

Згаданий документ був підготовлений фахівцями майнового відділу облради, враховуючи результати бюджетних слухань напередодні прийняття обласного бюджету на 2021 рік. Зокрема йдеться, що ці результати вказують на низьку фінансову дисципліну підприємств, установ та організацій.

Тому депутати вирішили доручити відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради розробити і подати на затвердження обласній раді Типове положення про Наглядову раду (Піклувальну, Спостережну – залежно від виду закладу).

Також, відповідно до прийнятого рішення, керівники обласних комунальних закладів мають погоджувати з обласною радою кандидатури на посади заступників керівників у разі їх призначення чи переведення на посади.

У закладах з чисельністю понад тридцять штатних одиниць має бути введена посада заступника керівника з питань економіки та фінансів в межах загальної штатної чисельності працівників, якщо такої посади в штаті досі не було.

Кандидатури осіб, які мають бути призначені на згадані посади, керівники мають погодити до 1 липня цього року з обласною радою.

Нагадаємо, під час цього ж сесійного засідання депутати ухвалили рішення про те, що голова обласної ради буде затверджувати кошториси, загальні та спеціальні фонди, фінансові плани, штатні розписи обласних комунальних закладів за погодженням з профільними департаментами та управліннями ОДА, а також з відділом з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Квітня 2021 00:20
Кричать про скорочення. Нові посади вводять.
Ооо Показати IP 23 Квітня 2021 06:30
Ще б хтось конролював міські К.П. ,а то років 10-15 назад керівники мали максимум 2 заступники,а подивіться зараз, як пороздували штати,поцікавтеся журналісти...... що скаже мер???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus