USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступників керівників комунальних закладів Волині хочуть погоджувати в облраді

14 Квітня 2021 17:23
Волинські депутати хочуть посилити контроль над роботою комунальних закладів. Для цього кандидатури заступників керівників хочуть погоджувати у відділі майна.

Про це йшлося під час засідання майнової комісії облради 14 квітня.

На розгляд депутатів майновий відділ облради підготував проєкт рішення щодо посилення контролю за діяльністю обласних комунальних підприємств. Зокрема пропонується ввести у штати підприємств посади заступника керівника з питань економіки та фінансів, де таких посад не передбачили.

Зі слів начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайла Імберовського, такий фахівець має займатися питаннями оптимізації штату, ефективності використання бюджетних коштів, проведення закупівель. А ще тримати тісний зв’язок з відділом майна облради.

«Серед обов’язків – оптимізація і контроль, він має прорахувати ефективність заходів, оптимізовувати штати. Ми фінансуємо ці заклади з обласного бюджету і хочемо їх контролювати», – каже посадовець.

Читати ще: На Волині оптимізують мережу комунальних закладів

Однак це питання викликало тривалу дискусію. Депутат Андрій Турак висловив припущення, що навряд чи керівникам закладів сподобається те, що заступники будуть їх контролювати. Мовляв, це якраз зона відповідальності самих керівників, як і звіти й комунікація з відділом майна. Натомість депутатка Оксана Філіпчук зауважує: директори на ці посади все одно призначатимуть людей, які будуть їм вигідні.

Депутат Роман Микитюк, своєю чергою, переконував, що подібна практика діє в митних органах: і керівника, і його заступників призначають у Києві. Не завжди кандидатури, подані керівником, погоджують центральні органи влади, а радше призначають своїх людей. І такий контроль, запевняє, доволі дієво працює.

Спершу депутати вирішили повернути проєкт рішення на доопрацювання, однак згодом вони все-таки повернулися до його розгляду. Члени комісії дійшли згоди: в комунальних закладах пропонують таки ввести посаду економіста в межах штатних розписів та фонду заробітної плати. А ще пропонують погоджувати кандидатури заступників керівників у відділі майна обласної ради.

Саме в такому варіанті проєкт рішення пропонується депутатами на розгляд сесії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
митниця Показати IP 14 Квітня 2021 19:35
Роман Микитюк ще той хабарник!
Олена Показати IP 14 Квітня 2021 20:37
Таке враження, що в облраду пройшли випускники «університету Трускавця»
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 14 Квітня 2021 21:18
То ніяким положенням про той відділ не обумовлено ! Пряме перевищення повноважень ! Переслідується мета тотального контролю і буде запущено механізм погодження з явними ознаками корупції ! То буде як секретар парторганізації - таке вже було і ні до чого доброго не привело !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus