USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Волинська ОВА не продовжуватиме із УПЦ МП договір на оренду Успенського собору

16 Травня 2024 10:40
Волинська обласна державна адміністрація повідомила настоятеля релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ МП митрополита Володимира про те, що не продовжуватиме договір оренди про безоплатне користування святинею, який закінчується 1 липня цього року.

Про це повідомили у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП.

«Згідно з частиною другою статті 9 Закону України від 03 жовтня 2019 року № 157-ІХ «Про оренду державного та комунального майна України», введеного в дію з 1 лютого 2020 року, забороняється передача державного або комунального майна у безоплатне користування або позичку», – йдеться у повідомленні митрополиту Володимиру від ОВА.

Відтак договір, що був укладений 7 жовтня 2019 року між Волинською ОДА та релігійною громадою Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ м. Володимира про безоплатне користування комплексом Успенського собору XII–XVII століть зберігає свою чинність лише до закінчення строку договору, тобто до 1 липня 2024 року. Надалі цей договір не може бути продовжений за згодою сторін.

Читати ще: «Маємо очиститись від нечисті»: депутат закликав міськраду на Волині розірвати договори з МП

Також релігійну організацію Володимир-Волинської єпархії УПЦ просять звільнити й передати майно до липня цього року.

«Принагідно просимо делегувати представника від релігійної організації до складу комісії з повернення майна», – йдеться у відповіді ОВА.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

А в листопаді минулого року депутати Волинської обласної ради звернулися до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олександр Показати IP 16 Травня 2024 15:10
Понаписували що завгодно, але дійсної причини непродовження так і не вказали? А чому? Раз такі впевнені у своїй правоті - вкажіть причину.
Колись Показати IP 16 Травня 2024 18:06
Хтось казав - воювати з Богом те ж саме, що боротися з небом.......
Бляхар до Колись Показати IP 17 Травня 2024 08:02
В тій церкві Бога нема.
Анонім до Бляхар Показати IP 17 Травня 2024 11:27
Де є ?
Оренда для Бога Показати IP 17 Травня 2024 01:59
Єдиний прихисток сиріт і вдовиць, матерів спочилих воїнів. Забирають на війну, а потім і церкву забирають,щоб не було де помолитись за спокій душі загиблих. Хай Бог розрадить і втішить громаду в цьому випробуванні! Хай ті,хто здають в оренду, подумають, чи Бог дасть їм свої обителі раю в оренду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus