USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинська школа вперше за 38 років отримала нові дошки

19 Березня 2018 18:10
Школа у селищі Сенкевичівка, якій впродовж 38 років не замінювалися шкільні дошки, отримала нові, інформують у прес-служба волинського УКРОПу.

Урочиста презентація проекту «Сучасна школа – крок в майбутнє» відбулася за участю представників обласного і районного осередків УКРОПу, вчителів, школярів та їхніх батьків. Керівником і найбільшим натхненником проекту стала місцева активістка, член партії УКРОП, мама першокласниці Мирослава Шмаль. Задум ініціативних батьків та вчителів навчального закладу підтримали на загальношкільних батьківських зборах і тепер у школі – 14 нових сучасних дощок.

«Школа функціонує із 1979 року і у ній навчаються не тільки діти із селища Сенкевичівка, а й навколишніх сіл: Ковбань, Губин 1, Гаєнка, Діброва, Ниви Губинські та частково Колодежі. Загалом тут здобувають освіту 135 учнів. Впродовж 38 років шкільні дошки не замінювалися», – розповіла директор освітнього закладу Галина Долонська.

Реалізація проекту відбулася завдяки співфінансуванню батьків, вчителів школи та фонду «Тільки разом». Та найбільше допомогла активна позиція небайдужих жителів села, які щиро вболівають за майбутнє своїх дітей.



«Дуже добре, що в громаді є ініціативні люди, – підкреслив представник обласного офісу УКРОПу Сергій Костриченко. – Це приклад для усіх інших. Хай таких людей буде побільше, тоді спільними зусиллями громада йтиме до позитивних і якісних змін».

«Старі дошки були проколені та потріскані, тому важко ними було користуватися і вчителям, і дітям, – наголошує вчитель четвертокласників Неля Антонюк. – Сучасні дошки – ще й магнітні, можна чіпляти на них різну наочність для легшого сприйняття дітьми.

Раніше використовували шпильки, які не надто вдало тримали освітній матеріал і псували дошки» «Велика різниця, які дошки були і які тепер. На цих краще видно і краще писати», – в один голос стверджують п’ятикласники Богдан та Дмитро.

«Сама навчалася у цій школі і зараз моя донька пішла в перший клас, – розповіла керівник проекту Мирослава Шмаль. – А дошки ще коли я здобувала освіту, були в жахливому стані. Хотілося щось хороше зробити для наших дітей. Багато з них зараз із поганим зором. Тому важливо, щоб їм було добре видно навчальний матеріал, та й легше дітям писати по нових дошках. Вдячна особисто Ігорю Палиці та його команді за підтримку і сприяння. Сподіваюся на подальшу співпрацю з Фондом «Тільки разом» в реалізації проектів. Потрібно формувати всебічно розвинених особистостей із наших дітей, адже вони – майбутнє нашої держави».

А нові задуми, за словами директора школи, уже є. Галина Долонська попросила у представників Фонду «Тільки разом» сприяння в облаштуванні комп’ютерного класу для початкової школи.



«Підтримка в оновленні дощок є свідченням того, що фонду Ігоря Палиці небайдужа проблема освіти і виховання дітей. Сподіваюся, що це лише початок нашої успішної співпраці», – зазначила керівник освітнього закладу.

Вчитель фізвиховання Валентина Стасюк чекає від благодійників нових баскетбольних і футбольних м’ячів та легкоатлетичного мата, а вчитель музики Оксана Волошина-Карвацька, яка організувала тепле свято для гостей заходу, просить сприяння у придбанні сучасної апаратури. Аби спонукати колектив школи до реалізації подальших, навіть найсміливіших задумів, та сприяти навчанню дітей із застосування сучасний технологій керівник фракції УКРОП в обласній раді, радник голови облради Вячеслав Рубльов передав у подарунок для Сенкевичівської школи ноутбук. «Працюємо далі, готові сприяти в реалізації нових задумів, готуйте проекти, що розвиватимуть дітей і підтримуватимуть їхнє здоров’я, - спонукає депутат до нових ініціатив жителів громади, - бо це наше майбутнє».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus