USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Енергоощадність в дії: у волинському ліцеї замінили аварійні вікна

20 Жовтня 2021 07:40
У ліцеї села Мерва Берестечківської громади навчатися тепер буде комфортніше. Нещодавно 25 старих дерев’яних вікон там замінили на сучасні енергозберігальні.

Оновити начальний заклад допоміг народний депутат Вячеслав Рубльов. Для цього з державного бюджету залучили майже 180 тисяч гривень, повідомляє телеканал «Аверс».

У Мервинському ліцеї навчається 173 учні. Забезпечити тепло і комфорт для школярів останніми роками було важко. Приміщенню вже 35 років, тому матеріальних проблем вистачає, кажуть у навчальному закладі.

Мали проблему з вікнами – вони були настільки аварійні, що в приміщення буквально залітали птахи. Своїми зусиллями зробити ремонт було годі, однак за підтримки народного обранця цю проблему вдалося залагодити. Замінили вікна у спортивному залі, майстерні, фоє, в господарських приміщеннях і на сходових майданчиках.

«Проблема справді була. Частинами замінювали вікна відділ освіти, Мервинська сільська рада, але все-таки до фінішу дійти не могли, – розповідає директорка ЗЗСО «Мервинський ліцей» Людмила Гримайло. – На щастя, народний депутат Вячеслав Рубльов разом із командою відгукнувся. І ми розпочали цю нелегку роботу. Радісно, що є люди, до яких завжди можна звернутися, які виконують обіцянки».

У навчальному закладі розповідають, що до народного депутата звертаються уже не вперше. Раніше отримували смарт-телевізор для «Нової української школи», а також музичну апаратуру, яку використовують для проведення свят і заходів.
«Наша співпраця – багаторічна. Один з перших найяскравіших наших проектів – «Талановиті зірочки», – каже заступниця директора ЗЗСО «Мервинський ліцей» Жанна Токарська. – Ми отримали музичну апаратуру, прекрасне озвучення на умовах співфінансування завдяки допомозі команди «ЗА Майбутнє».

На тому, що вдалося досягнути, в ліцеї ставити крапку не збираються. Тому уже озвучують плани розвивати навчальну інфраструктуру та об’єкти для дозвілля дітей. За словами керівництва закладу, одним із важливих питань є оновлення харчоблоку, а також облаштування дитячого майданчика.

Народний обранець каже, що про ці проблеми знає, тому сприятиме, щоб і їх вирішили.

«Дуже приємно, що вже у всій школі встановлено пластикові вікна. Сьогодні як ніколи актуальною є тема енергозбереження, – зауважив Вячеслав Рубльов. – Бачу, над чим треба працювати далі. Побував у харчоблоці, там потрібна заміна обладнання, для молодших школярів потрібен ігровий майданчик, а також спортивний. Я думаю, що комплексно підходячи до цього, будемо працювати над втіленням задумів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus