USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Волинське село Вітоніж в роки Першої світової війни. Ретрофото

25 Липня 2021 14:44
У колекції одного із зарубіжних архівів пощастило віднайти раніше невідомі фотографії волинського села часів Першої світової війни (1914-1918).

Раніше ці світлини не були відомі історикам та краєзнавцям, тому можуть бути цінним джерелом для вивчення історії Волинського краю.

Фото стосуються села Вітоніж Доросинівської громади Луцького району Волинської області.

Понад сотню років тому село Вітоніж перебувало у складі Волинської губернії. Також в коментарях до фото вказано, що кадри зроблені з боку села в напрямку сусіднього села Озеряни.

Головний сюжет фото полягає в зображенні солдат німецької армії. Окрім того, можна побачити забудову, яка має оборонний характер і була зведена в роки війни. Під фото вказана дата – 1916 рік.

Слід зазначити, що військовий фотограф, який робив ці світлини, підійшов до процесу творчо, і ми бачимо результат – кілька постановочних кадрів, як-от зі зброєю або за грою із собакою.

З історії села Вітоніж періоду Першої світової війни відомо, що через бойові дії на німецько-російському фронті цей населений пункт був майже вщент спалений та зруйнований. До наших часів майже не збереглася тогочасна забудова.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Фото з bildarchivaustria.at
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus