USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинське УСБУ нарешті повернуло автомобіль Олександру Тиводару

22 Травня 2018 19:18
22 травня старший слідчий УСБУ у Волинській області Роман Семенюк повернув Олександру Тиводару транспортний засіб, який був вилучений понад дев’ять місяців тому – ще 8 серпня 2017 року.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв.

З моменту вилучення автомобіля і донині з ним не проводилося жодних слідчих дій, окрім примусового повернення 22 листопада 2017 за ухвалою суду майна та цінних речей, яке працівники УСБУ вилучили 8 серпня, але навіть не описали його у відповідних процесуальних документах.

Захист переконаний, що автомобіль утримувався незаконно, а виключно через забаганку конкретних службових осіб сторони обвинувачення, які ймовірно вважали, що таким чином створюють незручності Олександру Тиводару.

Оскільки авто тривалий час було знерухомлене без належної попередньої консервації, то його технічний стан не дозволяв використовувати за цільовим призначенням і покинути територію УСБУ своїм ходом. Для транспортування була задіяна технічна допомога.

Наразі автомобіль доправили евакуатором на станцію сервісного обслуговування офіційного дилера BMW для проведення технічного огляду та обслуговування.

"Вартість послуг евакуатора, зіпсованих вузлів та витрати на відновлення технічного стану автомобіля, захист розцінює як збитки, заподіяні Олександру Тиводару незаконними рішеннями та діями конкретних службових осіб сторони обвинувачення.

Окремо слід зазначити, що до цього часу ухвали слідчих суддів Горохівського районного суду від 11 грудня 2017 року та Ківерцівського районного суду від 5 січня 2018 року слідчими і прокурорами належно не виконані. 14 травня захист подав чергову скаргу на протиправну бездіяльність прокурора області Анатолія Коцури та керівника групи прокурорів у кримінальному провадженні Романа Музичука", - резюмує захисник.

Зазначимо, що через масові порушення під час досудового слідства, невиконання ухвал суду, ігнорування скарг захисників на численні порушення, суд усунув від розслідування окремих слідчих зі складу слідчої групи, яка здійснювала розслідування цієї справи, в тому числі і начальника слідчого відділу УСБУ у Волинській області Олександра Хитрика.

Також суд відсторонив і прокурорів, які свідомо ігнорували ухвали суду, фабрикували звинувачення та не реагували на численні скарги сторони захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Яя Показати IP 22 Травня 2018 20:24
Вадим Матвіїв ... Транспорт записати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus