USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинське молоко не продають в Азію, бо рамадан?

16 Серпня 2012 18:18
Наразі Україна не продає молоко в ісламські країни, бо в мусульман – рамадан. Так ратнівським селянам пояснили, чому переробники молока не повертають їм гроші за сировину.

Про це 16 серпня «ВН» розповів голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Віктор Лук’янчук.

З його слів, зранку він взяв участь в пікеті під Ратнівською державною адміністрацією, під час якого селяни вимагали, щоб молокопереробні заводи повернули їм гроші за здане молоко.

«В адміністрації нам зачитали лист від Азарова, що не можуть зараз продавати українське молоко в Азію та ісламські країни, бо там триває місяць рамадан», ‒ сказав він.

«Це брехня», ‒ додав Лукʼянчук.

Довідково:

Рамадан ‒ девʼятий місяць мусульманського календаря; цей місяць є найважливішим і найурочистішим для мусульман ‒ протягом усього місяця дотримується суворий піст.

Забороняється вживати не тільки їжу, а й воду, а також мати інтимні зносини у світлу пору доби. Відмова від прийому їжі від часу, «коли чорна нитка починає відрізнятися від білої» і до повного заходу сонця, тобто від ранкового намазу (фаджр), цей час має назву сухур, і до настання вечірнього намазу (магриб), після чого наступає іфтар, аж ніяк не є самоціллю посту. Змістом помірності й постування як такого є зміцнення віри, духовне зростання, переосмислення свого способу життя, пріоритетів тощо. Піст для мусульман, як і в решті релігійних систем ‒ це щонайперше можливість відійти від життєвих розкошувань, замислитись і визначити для себе щирі життєві цінності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Міля Показати IP 16 Серпня 2012 19:27
Ну Лук' янчук серйозний молчник. Може у житті бачив корову на фото. Весь час травить людей ГМОою свининою і все сходить з рук. Раніше був рекетиром на ковельському базарі і всі земляки знають. Шкода, Шо тоДі голві не відкрутили. У мене забрав куртку і 300 грн і я йому ніколи Не забуду.
Саша Показати IP 16 Серпня 2012 19:29
Яка примітивна відмазка..... взяли молоко - заплатіть гроші, ваші проблеми не повинні торкатися селян... а то буде як із Західінкомбанком, який неповертає вклади бо їм неповертають кредити ))) цирк у луцьку
Оля Показати IP 16 Серпня 2012 23:38
а до чого тут рамадан? це ж треба таке вигадати?
Лoра Показати IP 17 Серпня 2012 01:38
Дo речі,в Рамадан у магазинах в арабських країнах мoлoкo рoзмітають. Традиційно його вживають з фініками під вечірньої трапези. Так що великий привіт волинським молочарам - нащадкам барона Мюнхаузена.
Молочар Показати IP 17 Серпня 2012 08:36
При чому тут влада. Правильно сказхано- ідіть додому власників молокозаводу і там мітингуйте.
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2012 11:00
Ну вже рамадан винен...
Оріяна Показати IP 17 Серпня 2012 12:02
Лук'янчук нормальний мужик! Влада нічого не хоче робити! все це банда, яка зговорилася між собою, влада і олігархи за одно. їм байдуже на селян. Гнати їх в шию. от 28 жовтня побачимо все.
Чеширский Кот Показати IP 17 Серпня 2012 16:38
Лучше бы котам раздали, чем этим грабителям-бизнесменам.
Iziy Shneerzon Показати IP 20 Серпня 2012 11:06
Так как новолуние месяца Шавваль не было зафиксировано, Ораза-Байрам отмечается в воскресенье 19 августа 2012 года. Что соответствует словам Пророка Мухаммада (с.а.в.): “Не поститесь до тех пор, пока не увидите новый месяц, и не прерывайте пост, пока не увидите его (новый месяц). Если же он будет скрыт от вас, то отсчитывайте его (тридцать дней)”. (Аль-Бухари, Муслим) Мы молим Всевышнего Аллаха, чтобы он принял все благие деяния уммы! И чтобы следующий Рамадан мы встречали в сени Праведного Халифата!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus