USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинські медзаклади отримали три сучасні комп’ютерні томографи. Фото

24 Листопада 2020 11:04
Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства отримало сучасний комп’ютерний томограф, який дозволить забезпечити надання якісних медичних послуг пацієнтам закладу.

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директорка закладу Ірина Горавська, комп’ютерний томограф Philips буде встановлений у приміщенні дитячої лікарні, яке раніше орендувала приватна лабораторія. Він обслуговуватиме пацієнтів і дитячої лікарні, і перинатального центру.

Обстеження для пацієнтів медичного об’єднання захисту материнства і дитинства буде абсолютно безкоштовним. Також усі охочі зможуть продіагностуватися за допомогою томографа платно.

Аби належно встановити обладнання, яке, до слова, важить близько трьох тонн, у приміщенні ще мають провести відповідний капітальний ремонт, проєктно-кошторисна документація на який уже розробляється.
Заступниця керуючого справами, керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради Мирослава Якимчук додала, що техніка була придбана за сприяння народного депутата від Луцька Ігоря Палиці.

Загалом за ковідні кошти, виділені з обласного бюджету, було придбано три комп’ютерних томографи, орієнтовною вартість близько 8,5 мільйона гривень кожен. Окрім дитячої лікарні, обладнання отримають інфекційна лікарня та тимчасовий госпіталь, облаштований у корпусі пологового будинку.

Усі томографи монтуватиме та обслуговуватиме одна юридична особа. Перед запуском техніки в експлуатацію томографи протестують, а медичний персонал навчать працювати з нею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ваня Показати IP 24 Листопада 2020 11:22
Не пройшло і пів року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus