USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Волинські рятувальники потребують пересувного пункту управління, вартість – близько 700 тисяч

2 Листопада 2022 17:31
На Волині планують підтримати зміни до Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки.

Таке рішення ухвалили члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, інформує Волиньрада.

Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук, потреба змін до програми зумовлена необхідністю придбання для регіону додаткового пересувного пункту управління для роботи безпосередньо у районі надзвичайної ситуації, що передбачає спеціально обладнані транспортні засоби, намети, генератори тощо.

«У зв’язку із загостренням ситуації та значними пошкодженнями критичної інфраструктури нам необхідно мати кілька пересувних пунктів управління з ліквідації надзвичайних ситуацій. У нас поки один. Ці пункти управління мають подвійне призначення, адже за необхідності також можуть використовуватись як місця обігріву. Це пересувні комплекси, які ми можемо розгорнути у будь-якому куточку області та використовувати для надання допомоги населенню», – зауважив він.

Відповідаючи на запитання голови комісії Анатолія Вітіва, головний надзвичайник області повідомив, що такий мобільний пункт життєзабезпечення може вмістити близько сотні людей та допоможе оперативно реагувати на усі можливі критичні ситуації.

«Загальна вартість пересувного пункту управління становить близько 700 тисяч гривень. Ми не просимо додаткових коштів, а пропонуємо в межах існуючої програми переспрямувати необхідну суму, яка попередньо була передбачена на придбання бойового одягу для особового скраду. Питання з амуніцією закрито, адже за сприяння Канадської благодійної місії ми отримали усе необхідне, відтак наші співробітники повністю забезпечені одягом та взуттям», – розповів він.

Володимир Грушовінчук також не виключає, що пересувний пункт управління в разі потреби стане у нагоді й іншим регіонам держави.

«Нещодавно наш зведений загін повернувся із Харківщини, де допомагав ліквідовувати наслідки бойових дій, а піротехнічна група з числа волинських надзвичайників працює на Донеччині постійно. Відтак цей пересувний пункт управління може стати також у нагоді нашим колегам в інших областях України, де нині ситуація більш критична», – зауважив він.

Остаточне рішення щодо внесення змін до відповідної програми прийматиметься на позачерговій сесії обласної ради 3 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus