USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські «Слуги народу» та ОПЗЖ не пустили журналістів на партконференції

21 Вересня 2020 11:36
На партійний з’їзд обласного осередку «Слуги народу» не пустили акредитовану журналістку видання «Сила правди». Аналогічна ситуація відбулась і на з’їзді проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» у Луцьку. У випадку з останніми, журналісти підозрюють, що конференції не було взагалі.

Про інцидент з волинськими «слугами» повідомив журналіст Юрій Горбач у фейсбуці.

«Ну от і дожили ми до часу, коли карантинні норми стало зручно використовувати для обмеження доступу журналістів до партійних з’їздів.

Сьогодні журналістку "Сила правди" Марію Смик не пустили на конференцію з висунення кандидатів на місцевих виборах обласного осередку "Слуга народу – Волинь". Попри те, що Марія в передбачений термін подала заявку на акредитацію, в осередку повідомили, що не зможуть допустити, бо приміщення, мовляв, вщент заповнене і доступ отримали лише два ЗМІ», – написав журналіст та додав, що, незважаючи на відмову у доступі на конференцію, його колега все ж приїхала, але її ніхто не впустив у приміщення.

Читати ще: За скільки «Слуги народу» на Волині продають місця у виборчих списках

«Марія все одно приїхала на партійну конференцію, але в приміщення її не пустили з наведених підстав.

Такі дії від партії з одним із найвищих рейтингів підтримки дивують. Для Марії за останні дні це мав бути п’ятий партійний з’їзд. Такого не дозволили собі ані Громадянський рух «CВІДОМІ», ані Голос. Волинська область, ані ВО «Свобода» Волинь, ані ВО «Батьківщина» Волинь», – йдеться у дописі.

Схожими методами вирішили діяти і вчорашні регіонали. Як повідомила Марія Смик, в ОПЗЖ акредитацію їй підтвердили, проте коли вона прибула у вказаний час, двері їй не відкрили, а на телефонні дзвінки не відповідали.

«Ввечері голові Волинської обласної територіальної комісії повідомили, що конференцію буцімто провели. І що на ній навіть був присутній член ТВК (на подіях такого роду обов’язково мають бути члени ТВК або журналісти, інакше вони не будуть дійсними). Просто ОПЗЖ вирішили зачинитися зсередини, аби не пропускати неакредитовану пресу.

Навіть якщо так, я акредитацію мала. І можу підтвердити це відповідним записом телефонної розмови. Ще один цікавий факт – член ТВК, який начебто був на конференції, сам представляє ОПЗЖ. Чи можемо ми вірити у такому випадку його словам?

Тут одне з двох:

1) ОПЗЖ порушили умови висування кандидатів у депутати і тепер ТВК не може допустити їх до виборів на Волині.

2) ОПЗЖ просто вирішили уникнути «незручних» очей і не пустити двох журналісток. Я мала акредитацію, тож їхню поведінку можна трактувати як перешкоджання журналістській діяльності. Інша моя колега акредитацію не отримала взагалі, що теж є перешкоджанням, адже акредитацію придумали для поліпшення умов роботи преси, а не для її цензурування», – зазначає журналістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 11:50
така чесна опора що ходить спільно з рижковим , які за гроші дискредитують партіі....правильно зробили що не впустили
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 11:50
А ті конференції Були? Зняти з виборів за порушення закону.
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 12:01
правову підставу найдіть...читайте уважно Виборчий кодекс
Бульба Показати IP 21 Вересня 2020 12:17
Це Україна!!! Міняти треба країну...
Тре мінєти? до Бульба Показати IP 21 Вересня 2020 14:28
Щоб не віддавати борги перейменувати на Київську Русь?
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 13:00
якщо голова ОВК рішенням комісії не закріпив члена овк за відповідною конференцією, то як він може стверджувати хто провів, а хто ні. Це показує повну некомпетеність голови овк... чи він тоже мабуть зацікаавлений, як опора в дискредитації партій?
Лучанин . Показати IP 21 Вересня 2020 17:03
Колись були кореспонденти.А зараз всі хто візьме смартфон і знімає вже журналіст.Добре ще якщо не прикормлений, то ще може щось об'єктивно напише.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus