USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські танкісти посіли 8 місце на міжнародних змаганнях

9 Червня 2018 10:46
У Графенвері, що у Німеччині, на навчальному полігоні командування підготовки 7 Армії США в Європі, завершилися міжнародні змагання «Strong Europe Tank Challenge 2018».

Про це 9 червня 2018 року повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, пише «ВолиньUA».

У фінальний день програма для всіх команд була однакова. Перший етап – смуга перешкод, старт – уже о шостій ранку. Далі була спортивна естафета. Учасники на швидкість переносили різні елементи танку. Останньою дисципліною стала швидкісна стрільба. Завдання – уразити 20 мішеней для гармати, маючи 30 снарядів на взвод.

До уваги бралася влучність та швидкість стрільби. За цю вправу передбачався окремий кубок. Закрили змагання уже традиційною «дружньою стрільбою». На рубіж виїхало по одному танку від кожної команди та здійснили спільний постріл. Далі вогонь відкривали вже по готовності екіпажу.



До уваги бралася влучність та швидкість стрільби. За цю вправу передбачався окремий кубок. Закрили змагання уже традиційною «дружньою стрільбою». На рубіж виїхало по одному танку від кожної команди та здійснили спільний постріл.

Далі вогонь відкривали вже по готовності екіпажу.



Нагадаємо, українські танкісти в перший день танкового турніру в Німеччині не змогли «на відмінно» виконати вправу «взвод в наступі» через виниклі технічні проблеми, які завадили якісної стрільби. «Хлопці красені, питань взагалі нуль. А осьу техніки трапився понеділок», повідомляв один із членів української делегації Олексій Бобовников. Детальніше про це - у матеріалі «Танки стали тракторами»: на турнірі в Німеччині Україну підвела техніка.

У підсумку цьогорічним переможцем стали танкісти Сухопутних військ ЗС Німеччини.



Другу сходинку посіли новачки «челенджу» – ЗС Швеції, а бронзу здобули представники ЗС Австрії. За окрему номінацію «снайперська стрільба» кубок дістався військовослужбовцям Армії ЗС США. Українська команда – танковий взвод 14ОМБр Сухопутних військ ЗС України у заліковій таблиці посів восьме місце.

У Дні високоповажних гостей міжнародних танкових змагань «Сильна Європа 2018» взяв участь командувач Сухопутні війська ЗС України генерал-полковник Сергій Попко. Він спостерігав за практичною демонстрацією дій танкових підрозділів країн-учасниць. Також генерал-полковник Сергій Попко обговорив нагальні питання методології підготовки екіпажів танків, танкових взводів, маневрів підрозділів об’єднаних родів військ та обміну досвідом щодо підвищення спроможностей танкових військ із врахуванням стандартів НАТО.

Завершився фінальний день багатонаціональних змагань урочистим закриттям заходу та нагородження переможців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
танкіст Показати IP 9 Червня 2018 11:25
*-ме, тобто останнє?
скептик Показати IP 9 Червня 2018 14:00
я так розумію, команд було 8
Степан (Крымчанин) Показати IP 9 Червня 2018 14:06
Змагання з танкового біатлону проводилися в США до 1991 року. З розвалом СРСР потреба відпала. Відновили цей вид бойовий підготовки в Росії з 2013 року як «Чемпіонат світу з танкового біатлону». Брали участь 14-19 країн. Країни НАТО відновили цей вид «спорту» в 2016 році під назвою Strong Europe Tank Challenge і задекларовані як щорічні. Організатори міноборони США і Німеччини. Стосовно України генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив: « Якби Росія хотіла окупувати Україну, то вона би це зробила за декілька днів»
Восьме місце Показати IP 9 Червня 2018 14:49
Із 8 (восьми). Ви мене шановні танкісти розчарували КРУТО.Чи можливо це помилка.
Євген Показати IP 9 Червня 2018 14:50
Волинські танкісти посіли не 8-ме місце, а ОСТАННЄ з 8 команд, до того ж, на так розфалених танках Оплот. А це небагато-немало позор наших збройних сил. Коли ви вже навчитеся, говорити правду?
До Євгена Показати IP 9 Червня 2018 16:09
Мабуть в 14 омбр (51омбр розф) 41 -й рік продовжується. Це вони як олімпійська збірна цілий рік вчили англійську мову , спалили не одну цистерну дизельного пального і нульовий результат.А якщо говорити про піхоту чи артилерію то там взагалі нуль. А приїдуть давай квартири(Мудрик вже отримав) . давай пільги, давай землю.Тільки за ШО.
танкіст Показати IP 9 Червня 2018 18:52
А як дійде діло до війни, перші на польських номерах втікати будуть з країни.
скептик Показати IP 9 Червня 2018 20:09
кожному дзвізду хероя, а міністру оборони - орден сутулова із занесення в грудну клітку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus