USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські танкісти замість полону обрали смерть?

23 Червня 2014 13:13
У складі екіпажу танку Т-64Б, який підбили терористи біля села Станиця Луганської області 18 червня, було двоє волинян. Причини загибелі встановлює слідство, та в мережі є повідомлення про те, що екіпаж підірвав себе, аби не здатися ворогу.

18 червня 2014 року біля села Станиця Луганської області терористи підбили український танк Т-64Б. У складі екіпажу були двоє мешканців Волинської області:

Іван Петрович Ващеня з села Туричани Турійського району, 1975 року народження. У нього залишилося вдома двоє дітей.

Молодший сержант Володимир Антонович Крохмаль з села П’ятидні Володимир-Волинського району, 1987 року народження.

Про те, що волиняни загинули саме тоді, підтвердив керівник регіонального медіа-центру Міністерства Оборони, підполковник Володимир Скоростецький. Однак, як саме загинули військові – поки невідомо. Усі обставини події знає лише слідча комісія прокуратури, поки що результати слідства невідомі.

В мережі з’явилося відео підбитого танку. Зі слів очевидців, танк потрапив у оточення. А екіпаж, ймовірно, підірвав себе, аби не здаватися в полон і не віддавати бойовий танк на озброєння терористів.


До слова, минулого року волинські танкісти отримали звання найкращих в Україні. Перемога військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу у найпрестижніших змаганнях серед танкових взводів українського війська у колах професіоналів вітчизняної армії.

Волинських танкістів, які замість полону обрали смерть, поховали в їх населених пунктах.

Нагадаємо, минулого тижня під час АТО на Сході України загинуло четверо волинян: Іван Ващеня, Володимир Крохмаль, Володимир Якобчук та Рустам Хамраєв.

На фото: У вересні 2013-го танкісти 51-ї бригади вибороли перемогу в змаганнях танкових взводів Збройних Сил України. Так мирно усе виглядало тоді...

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus