USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинській духовній семінарії не дали землю в Старому місті

29 Грудня 2020 11:32
Дві земельні ділянки в Луцьку на вулиці Драгоманова,26, загальною площею 0,56 га, хоче оформити Волинська духовна семінарія УПЦ.

Про це стало відомо під час засідання позачергової третьої сесії Луцької міської ради 29 грудня.

Так, в порядку денному були два проекти рішення про надання Волинській духовній семінарії УПЦ дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій, площею 0,5 га та 0,06 га.

Рішення щодо ділянки, площею пів гетара, зняли з розгляду ще на початку засідання, оскільки, як повідомив голова земельної комісії Олександр Козлюк, немає документів на приміщення, які там розташовані.

Другий проект рішення також не здобув підтримку депутатів, бо, на їхнє переконання, це питання потребує доопрацювання. Річ у тім, що ділянка розташована неподалік від вежі Чарторийських, поруч з пам’яткою національного значення - Домініканським монастирем. Своєю чергою, заступниця начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй повідомила, що документи щодо цієї ділянки внесені в реєстр, а об’єкти нерухомості перебувають в приватній власності.

Проте, як зазначив депутат Микола Федік, всі земельні питання, які стосуються Старого міста, варто узагальнити і привести у відповідність до бачення, як має розвиватися ця територія та якою має бути туристична концепція Луцька. І тоді лише, вважає він, варто такі проекти рішення погоджувати.

Урешті, проект рішення не набрав необхідної кількості голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Волиняка Показати IP 29 Грудня 2020 11:48
Як це віддати УПЦ? Що то за організація? Може рпцвУ? Чи просто РПЦ? Нема чого їм українську землю роздавати - на московію нехай звіздують!
Сусід на поверсі до Волиняка Показати IP 29 Грудня 2020 19:11
Пане, звідки стільки жовчі та ненависті ? Чим вам особисто насолили представники або віряни УПЦ , що ви так лютуюте? Віряни УПЦ це ж ваші сусіди і вони не розуміють, чому ви на них так ображені та розлючені. Чим вони завинили?
Ігор луцький Показати IP 29 Грудня 2020 12:50
Я перепрошую,а що таке УПЦ?Знаю,що є ПЦУ і є московська.А УПЦ то шо то є?
ЛуцькІнформ до Ігор луцький Показати IP 29 Грудня 2020 19:02
Ось, будь ласка. УПЦ - Українська Православна Церква. Чинний предстоятель УПЦ - Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.
Ігор луцький до ЛуцькІнформ Показати IP 29 Грудня 2020 20:15
То сквжіть просто,що московська.нєумнічай.
Волиняці Показати IP 29 Грудня 2020 12:52
А Ви слова трішки добирайте, не показуйте *рівень* своєї культури і освіченості. Я, наприклад, ходжу в УПЦ, оскільки саме в цій церкві мене хрестили, і віри своєї змінювати, як рукавички, не збираюся. Ви хочете - міняйте, ще не раз зміните. Хто хоче - ходіть в ПЦУ, до синагоги, до кірхи чи мечеті. І на *Московію* мене посилати нічого - все свідоме життя працював і працюватиму на Україну, податки платив і плачу в нашій державі, до Польщі за довгою копійкою не тікав, і щоб діти мої тікали, не хочу. А моя віра - моя справа, нічого до неї лізти. Всядьтеся вже трохи, *патріотичні*, бо, не дай Боже прийде біда, то такі *патріоти*, в яких крім язика довгого, за спиною нічого немає, першими за Буг побіжать. Не розколюйте суспільство, його навпаки, консолідувати, збирати до купи треба. Вибачте, якщо надто емоційно. Нікого образити не хочу.
Анонім до Волиняці Показати IP 29 Грудня 2020 13:26
Ага ! Кажеш "...збирати до купи треба..." і людям погрожуєш? Де ж то я це вже чув, чи то риги так виражаються, чи то янночка ... Хз, хтось з них.
! до Волиняці Показати IP 29 Грудня 2020 13:28
Немає в Україні УПЦ, є РПЦвУ. Так згідно із канонами православя, і ніяк інакше. І дивись ригота, щоб та "біда" до тебе першого не прийшла, бо до мааацкви далеко.
віруючий до ! Показати IP 29 Грудня 2020 19:15
як це немає, а я хто ? я вірянин УПЦ і нас багато по всій Україні, причому набагато більше ніж вірян ПЦУ. І те що ми не горланимо про це на кожному кутку, аж ніяк не означає що нас не існує.
Анонім до Волиняці Показати IP 29 Грудня 2020 18:15
Нормальний коментар. Повністю підтримую. ПЦУ - це наша,українська церква, там служать українські батюшки, туди ходять наші співвітчизники. Ми в цій вірі народились, хрестились, з цією вірою стали громадянами незалежної держави, і вона допомагала нашому народу долати всі випробувння і негаразди.
Дідо Показати IP 29 Грудня 2020 15:05
Хватить попам того що в них є
Онук до Дідо Показати IP 29 Грудня 2020 19:05
Дідо, та вже хватить плюватися... Йдіть Бабі краще картоплю на борщ почистіть
А С Показати IP 29 Грудня 2020 16:29
Волиняки були дурні при Польщі, при советах і зараз не помінялися. УПЦ це українська православна церква яку неосвітчені називають московська. А ПЦУ турецька то нічого? Патріарх УПЦ кп про це чітко роз’яснив, але неграмотним це не зрозуміти.
Піфагор до А С Показати IP 29 Грудня 2020 19:41
Думаю, люди елементарно запуталися. В кожного свої проблеми, як прогодувати свої сім'ї, хвороби і т.д.. Люди озлоблені своїми проблемами. Лють потроху накопичується. Як правило, вона мала б трансформуватися в Гострі Запитання Владі. Але ж у владі не дурні сидять, вони ці настрої населення швидко "січуть" . Хижі стаї "експертів" по ТБ оперативно перенаправляють всю цю нереалізовану лють людей на них самих же(сусідів, громадян інших областей) за допомогою стандартних лякалок - що мовляв, в усіх ваших бідах винні УПЦ, "москалі", російськомовні "манкурти" і взагалі "ША а то путін нападе" чередуючи це з законопроектами котрими регулярно піднімають плату за комуналку і т.д. А ви дурні гризіть горло один-одному далі.
222 Показати IP 30 Грудня 2020 01:03
віддати землю в історичній частині міста тим хто служить Кремлю - злочин. одним махом дають землю родинам загиблих в АТО, а іншим рішенням - церкві окупанта ПЦУ.
До 222 Показати IP 30 Грудня 2020 09:01
Лягайте спати, не меліть дурниць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus