USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волинського правоохоронця, якого судили за хабар, виправдали

9 Серпня 2018 19:25
Начальника сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції, якого підозрювали у вимаганні та отриманні 1000 доларів хабара, суд визнав невинним.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 3 серпня.

Правоохоронця затримали працівники СБУ та внутрішньої безпеки Нацполіції ще 16 травня 2017 року. Капітан поліції Юрій Турковець нібито вимагав від волинянина одну тисячу доларів за не відкриття проти нього кримінального провадження за крадіжку.

В обвинувальному акті вказували, що посадовець вимагав гроші від чоловіка, якого звинувачували у незаконній порубці лісу. За 1000 доларів він нібито хотів посприяти непритягнення чоловіка до криміналу. Суму він нібито отримував за місцем проживання підозрюваного.

Однак у суді правоохоронець своєї вини не визнав. За його словами, із "лісорубом" він знайомий, бо той був інформатором щодо потенційних злочинців. Тому того дня, коли поліцейського затримали, він поїхав до чоловіка за інформацією щодо крадіжки лісу. Також поліцейський пригадав, що обговорював із інформатором продаж свого автомобіля, та останній сам телефонував і питав, чи в силі лишається така пропозиція. Тож кошти він отримував за автівку.

Після заяв свідків та дослідження документів, суд дійшов висновку, що вони підтверджують обставини, описані в обвинуваченні. Тож правоохоронця визнали невинним у пред'явленому обвинуваченні та виправдали за недоведеністю у вчиненні кримінального правопорушення.

Окрім того скасували його відсторонення від посади начальника сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ой Показати IP 9 Серпня 2018 20:22
Ото тепер добре нам жити,кругом діє верховенство права...обіцянки президента виконуються!ура
ВБ до Ой Показати IP 9 Серпня 2018 21:17
Це була реальна підстава!!!
Ой до ВБ Показати IP 10 Серпня 2018 04:50
Дивна отмазка.міліціянт їздить по"свідках", ще й мабуть в робочий час,торгує машинами і отримує завдатки??а тепер напевно "чесний коп"завіз завдаток за машину судді?? (Чи що він там тепер купує в представника феміди)...
Микола Показати IP 9 Серпня 2018 20:28
Хабарник завжди виправдає хабарника. Це не суд - це ракова пухлина, яка їсть наша душу , вбиває віру у справедливість.
Горось Показати IP 9 Серпня 2018 21:10
Я у шоці!:-)!!!
Я Показати IP 9 Серпня 2018 21:41
Це показник всієї надуманої боротьби із корупцією із сторони правоохоронних органів. Щоб такі справи мали хоть яку небудь перспективу в суді, то треба мати хоть трошки мізгів, а тут такого не виходить і близько... Все робиться тільки на показники. Ви візьміть за показники справи які пройшли суд і обвинувальні висновки набрали законної сили, от тоді буде хоть який результат.
Просто Показати IP 9 Серпня 2018 22:29
Щоб писати коментарі принаймі потрібно знати правду..
Я до ВБ Показати IP 9 Серпня 2018 22:50
Якщо це була підстава то це зробило ВБ
777 Показати IP 10 Серпня 2018 05:55
Прізвище судді треба було написати, і все всім стало б зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus