USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинському лісівнику, якого взяли на хабарі, світить 10 років

2 Червня 2020 15:30
1 червня на Волині відбулись обшуки за кількома адресами лісових господарств та одне затримання.

Зокрема, у Луцьку на вулиці Конякіна поблизу автозаправної станції представники Департаменту стратегічних розслідувань та спецпризначенці спіймали на хабарі лісівника, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Затриманий виявився колишнім працівником лісогосподарського підприємства в Ківерцях. За версією слідства, під час карантину чоловік погодився відвантажити деревину за ціною, набагато нижчою за ринкову, та мав отримати за це 43 тисячі гривень. І саме під час отримання чергового траншу його затримали силовики.

«За версією слідства, наприкінці квітня - на початку травня цього року працівник лісової охорони одного з лісових господарств Волинської області погодився за неправомірну вигоду відвантажити громадянину лісодеревину за цінами, які набагато нижчі ринкових, – коментує речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич. – Згодом у змові зі ще одним працівником лісової галузі він одержав 22 тисячі гривень. Вчора ж його затримали на одержанні наступного траншу – ще 21 тисячі гривень».

Обшуки цього дня відбулися і на території Ківерцівського лісового господарства. На місці працювали КОРД, слідчі ДБР та представники департаменту стратегічних розслідувань в області. Крім того, силовики провели обшуки і у Звірівському лісовому господарстві.

Наразі ж слідчі встановлюють коло всіх причетних працівників лісової галузі до хабарництва та оборудок з продажу деревини. У разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 2 Червня 2020 16:14
"Спецпризначенці і правоохоронці.....". Поліцейський спецназ це і є ті ж самі правоохоронці. Як можна робити сюжети про криміногенні події і не розбиратись у елементарних поняттях?
Лісник Показати IP 2 Червня 2020 16:26
Налякали бабу одним місцем !
777 Показати IP 2 Червня 2020 17:31
Ага.точно.светит но не греет. Хоть одного посадили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus