USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як волинські лісівники допомагають 14 бригаді

31 Липня 2015 11:31
Бійцям 14-ої бригади уже півтора року надає допомогу ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство», - йдеться у матеріалі Міста вечірнього.

Командування Володимир-Волинської 14-ої окремої механізованої бригади висловлюють подяку державному підприємству «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» за допомогу, надану військовим у ремонті автомобільної техніки, зокрема трьох вантажівок КрАЗ, що використовувалися нашими бійцями на передовій у зоні АТО.

Військові повідомили, що ці машини пригнали зі сходу для проведення капітального ремонту. По допомогу командування частини звернулося до директора лісгоспу Дмитра Войтюка, який уже неодноразово сприяв у вирішенні нагальних проблем. Керівник не залишився осторонь і цього разу, передавши на потреби бригади двигуни марки ЯМЗ-238. Ремонт техніки здійснюють власними силами бійці 14-ої ОМБр. Два КрАЗи вже відремонтували і відправили у зону АТО. Наразі проводиться ремонт третьої вантажівки, яка ще також послужить нашим захисникам на сході.

ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» вже впродовж півтора року активно співпрацює з військовими бригади, волонтерськими організаціями та надає всебічну допомогу родинам загиблих у зоні АТО наших земляків.

Детальніше розповісти про співпрацю підприємства з військовими ми попросили директора лісгоспу Дмитра Войтюка.

-Уже другий рік наша країна перебуває у складній ситуації, викликаній російською агресією і війною на сході. Мало не з перших днів проведення антитерористичної операції наше підприємство долучилося до великої справи – матеріальної підтримки наших воїнів. Спочатку це була допомога пиломатеріалами, зокрема дошками для облаштування лежаків для бійців, що перебувають у зоні військових дій, для транспортування техніки залізничним транспортом, а також – для опалення. Адже, хто як не лісівники можуть допомогти деревиною, – розповідає Дмитро Вікторович.

- Мене, як керівника підприємства, ситуація зобов’язує надавати посильну допомогу тим, хто по неї звертається. У першу чергу ми відгукуємося на прохання військових та офіційно зареєстрованих волонтерських організацій.

Щодо 14-ої ОМБр, то минулого року ми надавали дошки для ремонту казарм. А в останні місяці допомагаємо ремонтувати автомобілі КрАЗ-255б. Після звернення командування бригади вирішили віддати воякам двигуни марки ЯМЗ-238, що були у використанні і зберігалися на складі. Раніше аналогічна техніка експлуатувалася нашим підприємством для вивозу лісу і була списана. Але двигуни ми залишили, бо недоцільно викидати складові, які ще перебувають у доброму стані і можуть бути використані. Крім цього, ми передали нашим захисникам три мости для КрАЗів та чотири колеса. Продовжуємо надавати посильну допомогу дровами для опалення.

Підприємство також допомагає учасникам АТО та сім’ям загиблих. Упродовж 2014-2015 років цим категоріям населення ми виділили 1 тисячу кубометрів дров на суму 200 тисяч гривень. Зверталися до нас дружини загиблих героїв. Так, Олені Савчук, жительці села Залужне Локачинського району, надали 5 метрів кубічних пиломатеріалів для ремонту будинку, а родині Віталія Ліщука з Зорі – 4 кубометра для тих же цілей.

Міла Сергєєва,

Володимир-Волинський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus