USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським райдержадміністраціям рекомендують виділити кошти на сміття

19 Грудня 2016 20:00
Передбачити кошти для впорядкування сміттєзвалищ рекомендують усім районам на 2017-й рік. Якщо ж цього не зробити, то наступного року доведеться платити двічі – законодавці запланували підвищити розміри штрафів.

Про це йшлося під час наради заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Кошарука у відеоселекторному режимі з керівниками міст та районів Волині 19 грудня.

«У нас звикли, що питання відходів на задньому плані. Втім, прийшов час наводити лад. Зараз відбуваються зміни у законодавстві й наступного року будуть величезні штрафні санкції. Тому це стимулюватиме до роботи. Вже є робочий варіант національної стратегії щодо боротьби з відходами. Зараз буде публічне обговорення стратегії, а ключові норми вступлять у дію у 2017 році. Важливо зараз про це говорити, щоб райдержадміністрації заклали в бюджети 2017-го року кошти на впорядкування сміттєзвалищ, і щоб це ухвалили районні ради під час сесійних засідань. Якщо ж цього не робити, то штрафи будуть такі великі, як сума грошей на впорядкування», - звернувся до посадовців Кошарук.

Зауважимо, що в Україні є понад 30 тисяч сміттєзвалищ. Щодо штрафів, то сьогодні за неправильне поводження зі сміттям можна заплатити від 34 до 1800 гривень.

Нагадаємо, в Горохові може з'явитися нове сміттєзвалище за 14 мільйонів гривень, а у Володимирі-Волинському сотні гектарів землі колишнього цукрового заводу перетворюють на стихійне сміттєзвалище. Натомість екологи замовчують реальний стан справ та звітують що стихійних сміттєзвалищ є лише 15-ть і всі в Камені-Каширському районі. Більше того, траплялися непоодинокі випадки, коли з інших областей сміття звозили на Волинь.

До слова, стихійні сміттєзвалища Луцька коштуватимуть у 2017 році кругленьку суму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ку-ку Показати IP 20 Грудня 2016 16:00
екологи просто більше нікуди не виізджали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus