USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екологи запевняють, що стихійні сміттєзвалища є лише в одному районі Волині

28 Листопада 2016 17:21
Обласні екологи підрахували кількість організованих сміттєзвалищ - понад 400 гектарів. Стихійні ж сміттєзвалища є лише у Камінь-Каширському районі.

Про це йшлося під час оперативої наради в голови облдержадміністрації 28-го листопада.

Зі слів начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитра Новохатського, оцінку сміттєзвалищ провели в процесі підготовки інформації для електронного реєстру.

«Ми створили електронний реєстр організованих та стихійних сміттєзвалищ на Волині. Так, у список ввійшли 12 полігонів твердих побутових відходів та 472 організованих звалищ загальною площею 417 гектарів, де більше 26 тонн сміття. Щодо стихійних, то таких 15, які займають територію у 17 гектарів, де є 400 тонн відходів. Усі вони в Камені-Каширському районі. В інших районах повідомили про регулярне прибирання такого сміття», - запевнив посадовець.

Втім, такі дані, вважає заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, є дуже сумнівними, мовляв, стихійних сміттєзвалищ чимало в багатьох районах.

«Те, що сміття в усіх районах, окрім одного, швидко ліквідовують – сумнівна інформація. Адже, заїхавши десь в ліс, можна побачити гори сміття, з якими ніхто нічого не робить», - повідомила пані Світлана.

Зауважимо, що Міністерство екології та природних ресурсів України створило «Інтерактивну мапу» та додаток для смартфонів, аби всі небайдужі мали можливість інформувати про стихійні сміттєзвалища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сераховичі Показати IP 28 Листопада 2016 17:34
Вивезене сміття в ліс чи на болото що не являється стихійним звалищем? Дуже дивне бачення з високих кабінетів проблем села.
село Показати IP 28 Листопада 2016 20:06
вчора ще нічого не було а сьогодні дивись і нова купа сміття влісі. а бутельок скільки під березами то страшне
Андрій Показати IP 29 Листопада 2016 16:02
Ви що, знущаєтесь??? Та в самому Луцьку і районі несанкціонованих вистачає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus