USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський дитсадок закупив інвентар для заняття гімнастикою

5 Січня 2017 13:07
У любомльському дитсадку №2 «Казка» пріоритет надають здоров’ю дітей, тому спорт тут – на чільному місці.

У дитсадку 315 діток. Заклад відвідують не лише юні любомльчани, а й малюки з сусідніх сіл. Нещодавно дитсадок закупив спортивний інвентар, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці Тільки Разом.

«Ми залучаємо дітей до спорту. Розвиваємо їхні фізичні можливості. Хоча в нас нема потрібних умов, але ми намагаємося, щоб діт­ки більше рухалися», – розповідає вихователь-методист Наталія Оксентюк.

Раніше на базі однієї з груп дитсадка був спортивний зал. Проте через велику кількість дітей у цьому приміщенні змушені були відкрити додаткову групу. Педагоги сподіваються, що все-таки у найближчому майбутньому в садочку добудують спортивний зал, адже є така можливість та відповідне місце. Наразі вихователі змушені проводити заняття з фізкультури в музичному залі.


У дитсадку працюють здебільшого молоді й креативні педагоги. На базі закладу діє театральна студія. Щомісяця вихователі демонструють для діток нову лялькову виставу.



Не менш активну участь у житті садочка беруть батьки. Зі слів вихователя-методиста, ремонт у групах, придбання меблів, постелі – на все це йде левова частка батьківських внесків. Нещодавно за ініціативи працівників садочка та батьків вдалося реалізувати ще один проект – оновити спортивний інвентар закладу. Адже все фізкультурне обладнання, яким користувалися до цього часу, або застаріле, ще радянське, або виготовлене своїми руками та не відповідало вимогам. По допомогу ініціативна група садочка на чолі з Наталією Оксентюк звернулася у любомльське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».


«Якщо ми хочемо, щоб нашим дітям було комфортно, кожен має чимось допомогти. Частину коштів зібрали батьки, решту дав Фонд. Разом нам вдалося закупити гімнастичні палиці, обручі, фішки, футбольні, волейбольні та фітнес-м’ячі, канат, два мати, баскетбольні щитки та інший вкрай потрібний для фізичного розвитку дітей спортивний інвентар», – розповідає мама, член ініціативної групи Любов Солом’янюк.


Радіють новому обладнанню і вихователі, і дітлахи. Навіть спортивне свято влаштували з використанням нового інвентарю. Справжня боротьба розгорілася між дівчатками та хлопчиками груп «Метелик» і «Сонях». Дітлахи демонстрували свої таланти, змагалися на кмітливість та швидкість. Веселощі та гарний настрій заполонили зал. До дітей приєдналися і батьки. У результаті, як і годиться на таких заходах, перемогла дружба.


«Кожна мама, кожний тато хочуть, щоб їхні діти були не лише інтелектуально обдарованими, а й зростали здоровими. Починати дбати про фізичний стан потрібно з найменшого віку – із садочка. Для того щоб розвиватися, бути спритними, дужими, потрібен спеціальний інвентар. Хочу привітати батьків із першим успіхом. Ви дуже швидко згуртувалися, написали проект та реалізували його. Знаковою ця співпраця була і для нас, адже це соте звернення в наше представництво», – резюмувала керівник представництва Фонду в Любомльському районі Лариса Солом’янюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus