USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський музей покаже виставку, присвячену полку «А3OB»

31 Грудня 2020 21:12
У Ковельському історичному музеї представлять виставку, присвячену формуванню Національної гвардії України – полку «А3OB». Військові експонати доповнять уже чинну виставку про Революцію Гідності та бойові дії на Сході України.

Як розповіла Суспільному Волині головний зберігач фондів музею Мирослава Мороз, експозицію всі охочі матимуть змогу переглянути із наступного року, після новорічно-різдвяних свят. Із її слів, раніше у музею не було матеріалів щодо полку «Азов» для цієї експозиції.

Громадський діяч, доброволець полку «АЗОВ» Олександр Філон розповів, що ініціатором виставки стали представники місцевого осередку «Національного Корпусу» та полку «АЗОВ».

«Хотіли зробити таку виставку ще напередодні дня Захисника України, але не встигли. Як тільки все було готово, ми одразу зв’язалися із працівниками музею, які пізніше прийняли експонати», – каже ковельчанин.
Військові передали до музею штандарт (відзнаку) підрозділу, фотографії ковельчан, які в складі полку воювали на Сході України, та інші військові експонати, зокрема, осколки від градів та частини мінометів.

У Нацкорпусі кажуть: ковельчани у складі полку «А30B» брали участь у війні на Сході України з 2014-го року, а саме: у звільнення Маріуполя та Мар’їнки, обороні Маріуполя, Широкинській наступальній операції, бої на Світлодарській дузі та інших військових операціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 1 Січня 2021 07:08
геволюція гнідості та дурники з карбатів цікаві тупим свідомим..А виставку офшорів зробити слабо?????
321 Показати IP 1 Січня 2021 12:18
недавно там була виставка радянських солдатів. тепер там виставка тих, хто працював з нацистами і обстрілював Донбас...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus