USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Волинський тероборонівець носить вишиванку під одностроєм та знає рецепт Перемоги

19 Квітня 2023 08:13
Пан Ярослав, який служить у третій стрілецькій роті Луцького батальйону Волинської бригади тероборони, у великодні дні вдягає під однострій вишиванку.

Про це пишуть на сторінці 100-ї бригади ТрО Волині у Фейсбуці.

«Це моя перша вишиванка – її подарувала дружина понад 20 років тому. Мав таку традицію – завжди брати цю сорочку в закордонні поїздки. Ніколи не рахував, у скількох країнах вона побувала. Але, поза всяким сумнівом, понад півтора десятка набереться», – розповідає пан Ярослав.

Чоловік має дуже короткий та яскравий позивний – ЯR.

«У моєму уявленні ЯR – це велика енергія, яка може гори звернути», – каже Ярослав.

За освітою чоловік є лікарем-ревматологом, проте вже багато років працює у фармацевтичних компаніях. Зв’язки у цій сфері на початках широкомасштабного вторгнення неабияк допомогли укомплектувати аптечки бійців та батальйонний автомобіль швидкої медичної допомоги за стандартами НАТО.

А ще ЯR є батьком чотирьох дітей – двох синів і двох доньок.

«Старший син, до речі, також обрав фах лікаря. Вже закінчує інтернатуру з хірургії. Не раз приїжджав до нас у батальйон як інструктор з тактичної медицини», – розповідає багатодітний тато.

Читати ще: Має 9 братів і сестер: 19-річний волинянин пішов на війну добровольцем

За півтора місяця перебування Луцького батальйону на сході України, додає боєць, ставлення інших підрозділів ЗСУ до волинських тероборонців змінилося докорінно:

«Спочатку здавалося, що нас сприймають не надто серйозно. Але за рік підготовки на Волині ми насправді дуже багато чого навчилися. А головне – стали злагодженим колективом вмотивованих однодумців. Тож нам вдавалося втримувати наші позиції навіть у найкритичніших ситуаціях. Тепер до нас на Донбасі ставляться з підкресленою повагою – інакше, як волинськими партизанами, вже, здається, і не називають».

А ще ЯR стверджує, що він та його побратими знають рецепт Перемоги.

«Ми не маємо вмирати за Перемогу, це вони – ординці – мають вмирати на нашій землі, бо їх сюди ніхто не кликав. Ми ж маємо бути навченими, екіпірованими й мати усі ресурси, аби швидко впоратися зі своїм ворогом», – каже воїн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus