USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

«Тримайте для мене місце у черзі до військкомату!»: волинський тероборонівець розвернувся з закордонного рейсу, щоб боронити Україну

12 Жовтня 2022 07:28
Дивлячись на бійця 100-ї бригади територіальної оборони Волині Романа, спершу не розумієш, звідкіля у цього плечистого чоловіка взявся позивний Малиш.

Проте ситуація проясняється після коротенької розповіді волинського тероборонця:

«Це з 2014-го пішло. Коли почався Майдан, мені ще не було 18 років. Був страшенно худим, але дуже просився в самооборону. І мене таки взяли! Хоча й прозвали Малишем. Відтоді все й почалося»…

У 2017-2020 роках Роман відслужив три роки за контрактом у ЗСУ. Був артилеристом, провів «чи то три, чи то чотири» ротації у зоні АТО/ООС. Виконував бойові завдання і на Донеччині, і на Луганщині.

А ось що Малиш розповідає про драматичний ранок 24 лютого 2022 року:

«Я саме доїжджав до польського міста Лодзь (працював водієм фури). Аж раптом дзвінок від моїх хлопців-майданівців. Сказали лише одне слово: «Почалося!» Відповів: «Тримайте для мене місце у черзі до військкомату!» Додому заскочив на п’ять хвилин, аби взяти наплічник. Усе необхідне – включно з військовою формою – склав до нього вже давно»…

Читати ще: «Україна доб’є Росію й вона щезне з карти світу», – дід чотирьох онуків з тероборони Волині

З Перемогою на Малиша чекають кохана дівчина, тато, мама, сестра і бабуся. А ще – чотирилапа улюблениця, німецька вівчарка Альма.

Роман стверджує, що точно знає, чим закінчиться ця війна:

«Беззаперечною Перемогою України! Бо ми є козаки – а козаки завжди перемагають».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дід Василь Показати IP 12 Жовтня 2022 10:14
а скільки депутатів пішли добровольцями?????
ABC до Дід Василь Показати IP 15 Жовтня 2022 19:32
В Данілова 4 сини призовного віку. Де вони служать? В батальйоні "Монако"? А він із телевізора буде розповідати сільським Василям та Петрам, як треба іти Батьківщину захищати, і за кордон виїхати ні-ні.
Ліна Показати IP 12 Жовтня 2022 14:17
Депутатів і їх родичів 18- 60 покриває президент!! Ні одного на війні! Ганьба і біль матерів загиблих їх не можна чіпати вони не такі як ті що ми хоронимо!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus